Un estudi aborda la seguretat a Llíria des d’una perspectiva de gènere

Pretén establir un full de ruta per a aplicar accions als espais públics

La Unitat d’Igualtat d’Ajuntament de Llíria ha presentat un estudi, elaborat per l’empresa Accesscity, sobre la seguretat amb perspectiva de gènere. Es tracta d’un diagnòstic sobre l’urbanisme de la ciutat i com s’adequa a les dones.

La regidora d’Igualtat, Reme Tordera, ha assenyalat que este projecte, emmarcat en les accions del Pla Municipal d’Igualtat, “ens permetrà establir un full de ruta amb les actuacions que hem de dur a terme perquè les dones puguen sentir-se més segures als espais públics”.

L’estudi ha detectat que la configuració d’alguns carrers, especialment al barri antic, estrets, amb racons i falta de més il·luminació poden generar una sensació d’inseguretat. A més, indica que altres condicionants són l’alta mitjana d’edat en alguns barris o la manca d’espais d’ús divers i de comerços de proximitat a la zona.

Amb estes premisses, l’Ajuntament de Llíria pretén planificar diferents actuacions urbanístiques per a millorar el manteniment, l’accessibilitat i la il·luminació en estes vies.

Altres objectius que es plantegen són la creació d’equipaments i espais d’ús divers, fomentar l’associacionisme amb la participació de dones i organitzar periòdicament activitats i altres trobades intergeneracionals en estes zones.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà