Exposició del cementeri de Llíria i la iconografia de la mort en el s. XIX

Des del 28 d’octubre fins a l’1 de novembre

La Regidoria de Patrimoni Històric i Museus ha organitzat l’exposició “Origen del cementeri i iconografia de la mort al s. XIX a Llíria”. Esta mostra, coordinada per l’arqueòleg municipal Xavier Vidal i María José Castillo, fa un recorregut sobre la seua història a través de panells informatius i representacions iconogràfiques de l’època.

La regidora de làrea, Reme Tordera, ha explicat que “els treballs duts a terme al cementeri de Llíria en l’ala construïda en el segle XIX, han permés recuperar un conjunt de làpides funeràries desconegudes d’important valor artístic, per la qual cosa, aprofitant la proximitat de la festivitat de Tots Sants, hem volgut donar a conéixer estos plafons ceràmics, així com el motiu pel qual es construeix un cementeri nou fora de la ciutat en el segle XIX”.

Tordera ha volgut agrair “la col·laboració de la Regidoria de Serveis i de tot el personal municipal que ha fet possible esta exposició que ens acosta a una part de la història de Llíria”.

La mostra s’inaugurarà demà dissabte, 28 d’octubre, a les 12 hores en la recepció del cementeri municipal. Es podrà visitar en horari de 9 a 18 hores fins al dia 1 de novembre, i després en l’horari habitual d’obertura del recinte.

El Cementeri de Llíria, es pot considerar una construcció d’estil neoclàssic que inicia la seua activitat al voltant de l’any 1818 i que deu el seu origen a la Reial Cèdula expedida el 3 d’abril de 1787 pel monarca Carles III, per a construir els cementeris als afores de la ciutat, amb la finalitat de millorar la salubritat urbana i previndre la propagació de malalties.

L’exposició exhibeix les al·legories més significatives de la iconografia funerària del moment, així com les làpides i els epitafis poètiques que a vegades les acompanyaven.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà