Llíria actualitza la taxa de fem

camion basura lliria camp de turia

En aplicació de la ‘Llei del plàstic’

El ple de l’Ajuntament de Llíria va aprovar ahir l’actualització de les ordenances fiscals del servei de recollida de residus sòlids urbans i de l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), per a l’exercici 2024.

L’increment de la taxa de fem ve motivat per l’aplicació de la Llei estatal de residus i sòls contaminats per a una economia circular. La coneguda com la ‘Llei del plàstic’, establida per una directiva europea, obliga els ajuntaments a repercutir tots els costos integrals del servei de recollida de residus perquè no siga deficitari.

El dèficit actual del servei és d’al voltant de 800.000 euros, per la qual cosa la nova normativa imposa l’equiparació dels ingressos amb les despeses que genera. Encara que la voluntat de l’Ajuntament de Llíria era no modificar les tarifes, que feia més de 15 anys que no s’havien tocat, ara es veu obligat a actualitzar la taxa per a donar compliment a Llei estatal que estableix assumir el cost íntegre de la traçabilitat dels residus, com està passant en la majoria dels consistoris de tota Espanya.

D’altra banda, l’impost d’activitats econòmiques (IAE), que s’aplica a les empreses que facturen més d’1 milió d’euros anuals, també es vorà incrementat en 2024. L’objectiu és poder mantindre i millorar el nivell dels serveis públics davant l’augment els costos generals per l’espiral inflacionista actual.

La resta de taxes i impostos municipals es contenen per a no augmentar la càrrega fiscal sobre la ciutadania que també s’està veient afectada per la inflació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà