18 pacients de l’Hospital de Llíria, reubicats en l’Arnau i La Fe després de l’incendi

Segons el conseller de Sanitat l’incendi d’aquest no té relació amb la inundació d’ahir en la cinquena planta

Díhuit pacients de l’Hospital de Lliria, afectat aquest diumenge per l’incendi declarat en la unitat de psiquiatria i ha obligat a desallotjar dues plantes, han sigut evacuats i reubicats en altres dos centres hospitalaris.

Així ho ha assegurat el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, qui s’ha traslladat a l’hospital després d’ocórrer l’incendi i on ha indicat que 15 dels pacients evacuats seran portats a l’hospital Arnau de Vilanova de València i un altre tres, a l’Hospital La Fe de València.

També han sigut evacuats 23 pacients de la quarta planta, on està Medicina Interna, encara que després de l’extinció de l’incendi podran tornar a les seues habitacions per a continuar sent atesos.

Gómez ha explicat que s’estan investigant les causes de l’incendi, que s’ha originat sobre les 18 hores en la cinquena planta del centre, on està situada la Unitat de Psiquiatria, i ha obligat a evacuar tant eixa planta com la quarta, on està Medicina Interna.

El conseller ha agraït l’actuació del personal sanitari, que “ha tingut uns moments de lucidesa, ràpids, i en menys de tres minuts ha aconseguit evacuar als pacients”.

“Una actuació que ha sigut lloada pel cap dels serveis de bombers de Lliria”, ha assenyalat el conseller, qui ha destacat que els treballadors estaven “perfectament entrenats ja que funcionen els plans de simulació i d’emergències, els simulacres, que fem constantment”.

Segons el conseller, “afortunadament no hi ha hagut cap ferit, només les molèsties generades pels trastorns de l’incendi, tot ha anat bé. Vull agrair de nou, perquè és de justícia, l’actitud i actuació del personal sanitari, ràpida i eficaç”.

Respecte a les causes de l’incendi, ha indicat que hi ha una habitació que té més danys però seran els bombers, que les estan investigant, els que les determinen. “No vull ficar-me en conjectures que no em corresponen, la nostra responsabilitat és la sanitària”.

També ha assenyalat que ha acudit el director general d’Infraestructures i al costat dels tècnics de manteniment de l’hospital i els bombers ha revisat l’estructura. “Pensem que en dues o tres setmanes pot estar resolt i l’hospital a ple rendiment, com sempre ha estat”.

Finalment, ha indicat que entén que l’incendi d’aquest diumenge no té relació amb la inundació ocorreguda ahir en la cinquena planta. “Han de ser dos fets absolutament aïllats”, ha indicat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà