La Primitiva de Llíria acull la Gira de Música Tradicional Xinesa

cartel china

La Ciutat de la Música valenciana per excel·lència acollirà, este dimecres 29 de novembre, a l’Orquestra Folklòrica de la Universitat Normal del Nord-est, procedent del municipi xinés de Changchun. El concert se celebrarà a les 18.30 hores a la sala Malato de la Banda Primitiva de Llíria.

Segons ha informat el regidor de Ciutat Creativa UNESCO de Llíria, Paco García, “dins de les activitats que realitza l’Institut Confuci de la Universitat de València en el seu 16é aniversari, ha programat una gira d’esta agrupació asiàtica per terres valencianes, en la que actuarà en els grans conservatoris de les províncies de València, Alacant i Castelló, la Facultat de Magisteri de València, així com a la nostra localitat”.

Este cicle de concerts també forma part de la commemoració del mig segle de relacions diplomàtiques obertes entre Espanya i la Xina, creant nous llaços de cooperació internacional entre les regions i ciutats que integren els dos països. A més, obri la porta en l’àmbit musical per a conéixer els ensenyaments artístics xinesos, els seus instruments i el seu aprenentatge, per a poder compartir intercanvis futurs.

“A la Primitiva, podrem disfrutar d’un concert didàctic i únic, en el qual es presentaran diversos instruments del folklore xinés, tant de vent com de corda de pols i pua, on els seus intèrprets ens oferiran diferents peces que ens captivaran tant per la peculiar estructura dels instruments com pel seu so”, ha assenyalat l’edil.

“Des de l’Ajuntament volem agrair tant en l’Institut Confuci la seua aposta per portar esta agrupació a Llíria dins del recorregut que farà per les importants seus educatives musicals de la Comunitat, així com a la Banda Primitiva per brindar la seua seu per a poder disfrutard’esta actuació internacional extraordinària”, ha manifestat Paco García.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà