Llíria se suma a la commemoració del centenari del naixement d’Estellés

40 municipis i tres universitats celebraran activitats d’homenatge

L’Ajuntament de Llíria, al costat d’uns altres 39 municipis i tres universitats de la Comunitat Valenciana, s’han unit per a crear una xarxa que promourà la commemoració del centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés. La regidora de Cultura, Maria José Llopis, ha assistit hui a la presentació d’este projecte que s’ha celebrat a la ciutat natal del periodista i escriptor valencià, Burjassot.

Vicent Andrés Estellés (1924-1993) està considerat un dels més importants poetes valencians del segle XX, principal renovador de la poesia valenciana contemporània, i d’ell s’ha dit que és el millor poeta valencià des de l’època d’Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

“En sumar-nos a esta iniciativa des de Llíria, volem homenatjar la figura i obra d’este gran i prolífic escriptor de la nostra terra, i reivindicar la nostra cultura i llengua valenciana de la qual Estellés és un dels seus màxims exponents”, ha manifestat la regidora Maria José Llopis.

Este projecte cultural de col·laboració, sota el títol “Estellés als pobles”, promourà la celebració, en cadascun dels municipis participants, d’activitats de tota mena com a concerts, teatre, dansa, lectures, recitals, audiovisuals, exposicions, etc. A més, es realitzaran altres actuacions de dinamització conjuntes amb el fi de vertebrar el territori.

Paral·lelament a esta iniciativa, però amb la mateixa finalitat, la Pro Fundació Vicent Andrés Estellés, formada per una desena d’entitats culturals, també està treballant en la campanya Cent Estellés, perquè les activitats de l’any 2024 arriben també a nombroses localitats valencianes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà