Riba-roja descobreix els secrets de la gastronomia històrica en Fitur 2024

museo ribarroja

L’Ajuntament presenta els seus projectes turístics del 24 al 28 de gener a Madrid

La fusió entre la gastronomia tradicional i el turisme s’ha posicionat com una tendència en alça especialment en municipis d’interior. Fer que el visitant puga explorar la riquesa culinària al mateix temps que gaudeix experiències turístiques culturals o naturals és l’objectiu que s’ha marcat l’Ajuntament de Riba-roja de Túria. Per això, des de la Tourist Info es treballa en els últims anys en el Projecte GastroRiba, amb l’objectiu de difondre els atractius gastronòmics del municipi.

Riba-roja de Túria estarà de nou present en l’estand de la Comunitat Valenciana instal·lat en el Pavelló 7 de la Fira Internacional de Turisme, Fitur2024, que se celebrarà del 24 al 28 de gener a Madrid, per a presentar la seua extensa oferta turística.

En aquesta edició, es presentarà el projecte GastroRiba. Aquesta iniciativa municipal ha portat a conéixer i difondre la gastronomia històrica, amb arrels visigodes, en la qual participen entitats publiques i privades del sector de la restauració. Per mitjà d’aquest projecte Riba-roja pretén posicionar-se com a referent de la cuina històrica, els productes de proximitat i l’alimentació sostenible, buscant recuperar i divulgar la gastronomia del territori com a recurs turístic.

El 24 de gener a les 11.10 hores, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga acompanyat de la regidor de Patrimoni i Turisme, Esther Gómez i del xef, Joan Clement, donarà a conéixer les accions que formen part d’aquest ambiciós projecte, com els cursos de formació del Espai de Gastronomia, el Concurs de Cremaet, el Menú Visigot o les Jornades Gastronòmiques, entre altres esdeveniments que es realitzen al llarg de l’any.

Aquest certamen serà escenari també de la presentació del V Certamen d’Arròs de les Riberes del Túria, que se celebrarà el 4 de febrer i que reunirà restauradors nacionals i internacionals en la Plaça de l’Ajuntament de Riba-roja, per a elaborar aquest peculiar plat que té com a ingredients la taronja i la carabassa. Una festa

A les 17 hores, en l’Espai de Gastronomia de l’estand de Turisme Comunitat Valenciana, Clement presentarà el ‘Beso Visigodo’, un dolç fet de farina d’ametla, ou, mel, fruita fresca i gebrada inspirat en una vella llegenda, que es comercialitza en els forns tradicionals del municipi de Riba-roja de Túria. Un any més, la regidoria de Turisme en col·laboració amb AGRUPA prepara la campanya de Sant Valentí per a continuar promocionant aquest dolç que s’ha convertit en una espècie de San Dionís riba-rogero.

La Tourist Info de Riba-roja comptarà un any més amb un espai expositiu en el qual s’exposarà tota l’oferta natural, cultural, històrica i patrimonial del municipi, així com les activitats turístiques que giren entorn a ella, el Parc Natural del Túria, el Espai d’Art Contemporani, E CA, els jaciments visigots del Pla de Nadal i València La Vella, el patrimoni bèl·lic i molt més. A més aquests dies serviran per a establir contactes amb empreses turístiques, agències de viatge i altres operadors.

Raga ha valorat que “aquesta és la nostra gran aposta que crear un atractiu producte turístic, basat en la contínua investigació de la vida, els costums i tradicions dels nostres avantpassats. Hem creat un ‘relat’ basat en la història de Riba-roja, que ens ha permés posar en valor la gastronomia local, basada en productes de proximitat i que hui dia és un atractiu més del nostre municipi, al costat del riu Túria, el ECA, els Museus o els jaciments del Pla de Nadal i València La Vella”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà