Llíria, entre els 10 municipis on més calor ha fet hui a Espanya

zona azul Llíria

La capital de Camp de Túria ha superat els 25 graus

Sis localitats de la província de València estan entre les deu de tota Espanya on s’han registrat les temperatures més altes durant aquest dimecres, comandades per Carcaixent, que ha arribat a 28,4 graus, i Chelva, amb 27,7.

Segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, aquesta jornada d’anòmales temperatures màximes per a un mes de gener ha situat a Ontinyent com la quarta localitat espanyola on ha fet més calor (amb 26,5 graus), a Turís com la sisena (26,4), a Barx com la setena (26,2) i a Llíria com la novena (25,9 graus).

Els altres quatre municipis d’Espanya que completen el llistat dels deu més calorosos del dia són Frontera-Sabinosa (Santa Cruz de Tenerife), en el tercer lloc amb 26,8 graus;  La Aldea de San Nicolás-Tasarte (Las Palmas), en el cinqué amb 26,4; Adeje (Santa Cruz de Tenerife), en el huité amb 26,1, i Baeza (Jaén), en el dècim amb 25,5 graus.

Segons Aemet, diverses estacions d’interior i prelitoral de la Comunitat Valenciana han superat aquest dimecres el seu rècord de temperatura màxima al gener, com Morella (Castelló), que és la primera vegada que supera els 22 graus al gener, encara que és possible que el dijous se superen els registres.

Chelva, amb una màxima de 27,7 graus, ha superat el rècord del 2 de gener de 2022, quan es van registrar 26,6. En aquest municipi hi ha dades contínues en l’estació manual o automàtica des de 1983.

En l’estació meteorològica de Montserrat-Casadalt (València), amb dues dècades de registres, s’ha arribat a 26,8 graus, superant el rècord de temperatura màxima de gener que eren 25,1 el 21 de gener de 2018.

En les capitals de província, Alacant ha marcat 24,1 graus de màxima, València 22,4 i Castelló 20,1.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà