La Diputació impulsa en Fitur l’equilibri turístic entre la costa i l’interior

 El programa ACD amb 5,8 milions començarà a executar-se en 2024

La Diputació de València hacelebrat un any més el Dia de la Província en Fitur en la jornada inaugural de la Fira Internacional de Turisme de Madrid. En un acte que ha tingutlloc en la Plaça Central del Pavelló 7 d’IFEMA, el president de la corporació, Vicent Mompó, i el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, han desgranat l’estratègia turística de la institució de cara al 2024.

Conscients que existix una demanda cada vegada major de destins d’interior, poc massificats, i en els quals es puga disfrutar de la naturalesa i la gastronomia en un entorn tranquil, la Diputació de València centrarà les seue saccions d’enguany a impulsar el turisme en les zones despoblades de la província a través de diversos plans i accionsconcrets.

“Creiem que el turisme és una ferramenta eficaç per a solucionar el problema de la despoblació, i per això cooperarem i col·laborarem econòmicament amb ajuntaments, mancomunitats i altres entitats per a crear nous productes i experiències. El que volemés que el turista senta un valor afegit en la seuavisita, i que es conega l’interior de la província com un destí segur, sostenible i de qualitat”, ha defensat Mompó.

Per a complir amb estos objectius, diverses accions previstes per al present exercici es basen a reequilibrar els fluxosturístics entre el litoral i l’interior. En esta línia, Vicent Mompó ha anunciat com a gran novetat l’iniciimminent de l’execució del programa d’Accions de Cohesió en Destins (ACD de la Diputació de València), que comptaamb un pressupost de 5,8 milionsd’euros. Segons Mompó, “es tracta d’unpla que busca redistribuir el turisme des de la costa, normalment més massificada, cap a l’interior, i vertebrar així el territori a la nostraprovíncia a través de l’aigua”.

Per a això, s’escometrà una reconversió dels recursos vinculats a l’aigua com a producteturístic. La finalització de l’execuciód’este programa està prevista per a 2026, i ja en 2024 es destinaran 2milionsd’euros a accions concretes com la creaciód’una oficina tècnica per a la gestió del’ACD, la millora de l’accessibilitat a les platges, o la compra de quads elèctrics per a millorar els serveis de neteja en aquests espais. El pla ACD està integrat en elsPlansTerritorials de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana 2021-2023, i és finançat amb fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb Fons NextGenerationEU.

Fitur dipu

Altres novetats

El Pla d’Actuacions de la Diputació de València i la seua marca turística, València Turisme, previst per a enguany, incloualtresaccions i programes nous, entre elsquals destaca la posada en marxa de les Rutes València Turisme ‘Coneix la província de València’. Té com a objectiureforçar el flux de visitants des de la costa cap a l’interior i viceversa amb autobús.

A més, cal ressaltar el programa ‘De Poble en Poble’, centrat en el turisme d’intercanvi de tradicions i folklore, amb el qual es duran a terme actuacions d’intercanvi turístic-cultural. En la mateixa línia, en 2024 es desenvoluparà el programa de ‘Agermanaments Costa – Interior’. Altres iniciatives a destacar són la volta del programa ‘Cinema a les platges’ o la celebració de la I Gal·la del Turisme de la província de València, que englobarà elsPremis Film València als millors vídeos de promoció turística i els Premis ‘València Turisme’ a la Sostenibilitat Turística.

En l’àmbit més professional, el programa ‘A menys de 60 minuts’ combinarà la realització de famtrips o viatges de familiarització per a empresaris i tècnics del sector turístic amb altres destinats a les agències receptives de la ciutat de València. Este programa preveu també la celebraciód’accions amb influencers durantl’any.

“El disseny de les líniesd’actuació de cara a l’exercici 2024 s’hafettractantd’adaptar-les al màxim les circumstàncies del moment i a les necessitatsprioritàries, tantdelsdestinscom de les empreses del sector a la província”, ha assenyalat el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, que ha afegit que “el que farà la Diputació és, en definitiva, sumar elsseusesforços al de totselsagentsimplicats en la millora i projecció del sector turístic a la província”.

ImpulsemTurisme i Fem Poble

En 2024 la *Diputació de València també continuarà potenciant els plans d’ajudes d’anys anteriors. És el cas d’‘Impulsem Turisme’, que compta amb una dotació de més de dos milions d’euros. Un pla que contempla una línia de subvencions a pobles que no tinguen reconeguda la condició de municipi turístic, i una altra per a pobles de menys de 30.000 habitants i mancomunitats per a invertir en infraestructures i equipaments de recursos turístics.

A més, enguany es tornaran a concedirajudes específiques per a impulsar la promoció turística i el desenvolupamen tturístic dels municipis rurals amb el risc de despoblació alt o mol talt i elevada ruralitat. “Amb la finalitat que tots els municipis d’esta naturalesa puguen dur a terme les accions vinculades amb el turisme, destinarem altres 350.000 euros”, ha concretat Vicent Mompó.

Finalment, es mantindràvigent el programa ‘Fem Poble’, gràcies al qual es continuaran creant i generant nous productes turístics en zones rurals. “Ajudarem estes localitats a incrementar el valor dels seus recursos i així poder crear vertaderes experiències que activen la seua economia local i, en conseqüència, la seua projecció territorial”, ha subratllat el president de la Diputació de València. En el marc d’este programa, està previst que pròximament s’edite la 2a edició del catàleg experiències turístiques que reunix prop d’un centenar d’activitats

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà