Llíria desenvoluparà actuacions de gestió forestal sostenible a través de Valencia Biovaloriza

Colegio San Miguel Camp de Túria

S’instal·laràuna caldera de biomassa de 250 kW en el col·legi Sant Miquel

L’Ajuntament de Llíria forma part del projecte Valencia Biovaloriza, que desenvoluparan conjuntament diferents entitats públiques. Esta iniciativa està constituïda com una agrupació que està integrada també per la Diputació de València com a coordinadora, la Mancomunitat Camp de Túria, la Mancomunitat Interior Tierra del Vino, el Consistori de Serra i la Universitat Politècnica de València.

Els dos eixos estratègics del projecte seleccionat per la Fundació Biodiversitat, són la gestió forestal sostenible i l’aprofitament forestal. Així, “l’objectiu és impulsar actuacions al nostre municipi que servisquen per a optimitzar la capacitat de les muntanyes de generar activitat econòmica en zones rurals i fer possible que s’inicie una transició ecològica, al mateix temps que es desenvoluparan accions per a conservar adequadament els nostres entorns forestals i contribuir a la mitigació del canvi climàtic”, ha explicat la regidora de Medi Ambient de Llíria, Consuelo Morató.

El projecte Valencia Biovaloriza, amb un pressupost total d’1.895.425 euros, compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

A través d’ell, l’Ajuntament de Llíria desenvoluparà diverses accions en el període 2024-2025. Una d’elles serà la contractació de personal per a la creació d’una brigada forestal centrada en la prevenció d’incendis.

Consuelo Morató ha assenyalat que el terme municipal “compta amb una superfície forestal de 7.135 hectàrees, i és un dels quals major potencial de biomassa disposa i la categoria de risc de la qual d’incendi és alta o molt alta segons PATFOR”.

Un altre projecte serà la instal·lació d’una caldera de biomassa de 250 kW en el col·legi públic Sant Miquel.

També està previst la posada en marxa d’una escola taller per a formar en activitats auxiliars de conservació i millora de muntanyes.

A més, l’Ajuntament de Llíria participarà en altres accions conjuntes en coordinació en la resta d’entitats integrades en l’agrupació del projecte Valencia Biovaloriza.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà