SABJOVE presenta la campanya ‘Jo no ajude a casa, treballem en equip’

Serà utilitzat en col·laboració amb els centres educatius de Sant Antoni de Benaixeve

La Casa de la Joventut de Sant Antoni de Benaixeve ha presentat la seua nova campanya educativa titulada: ‘Jo no ajude a casa, treballem en equip’. 

El projecte, que s’emmarca dins del Pla Corresponsables, promogut per Ministeri d’Igualtat i l’Institut de les Dones, serà utilitzat com a eina de sensibilització, en col·laboració amb els centres educatius, per part del personal de joventut municipal facilitat per l’Institut Valencià de Joventut (IVAJ). 

La cita, que ha estat presidida per la regidora de Joventut a l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, María José Esteve, ha sigut possible gràcies a la coordinació de l’Àrea de Joventut i la Coordinadora dels departaments d’orientació escolar dels centres educatius públics i concertats del Camp de Túria, la Serrania s i l’Alt Túria. A l’acte han assistit 70 professionals de l’orientació educativa d’eixes zones .

El projecte presentat pel servei SABJOVE busca afermar conceptes com la igualtat en tots els àmbits, l’equitat, el treball col·laboratiu i el respecte. Per a això consta de sis panells il·lustrats i una guia didàctica que oferix recursos educatius al professorat i al personal que treballa amb les persones joves. 

Al llarg de la presentació d’aquesta eina educativa, el tècnic coordinador de Joventut,Tano Sánchez, ha agraït a l’IVAJ  el pla de municipalització  amb la seua dotació de personal tècnic especialitzat als ajuntaments el qual ha permès, entre altres accions, l’elaboració del I Pla de Joventut de Sant Antoni de Benaixeve.  A més,  ha destacat l’important paper de les cases de la joventut i els seus professionals com a elements indispensables per a articular els mecanismes necessaris que permeten dur a terme iniciatives com aquesta, desenvolupant-les, dissenyant-les i tendint “ponts” entre entitats, associacions i altres agents educatius.

Esteve ha destacat la importància de “promoure aquest tipus d’iniciatives en edats primerenques, destinades a fomentar el treball en equip i la cooperació”, així com “impulsar els valors de l’equitat i la igualtat en tots els àmbits”. Esteve ha subratllat “l’esforç realitzat entre administracions per a dur a terme aquesta campanya”, al mateix temps que ha posat l’accent en que “aquest tipus de projectes ens ajuden a construir famílies i comunitats més fortes i sanes”. 

De la mateixa manera, l’alcaldessa Eva Tejedor ha posat en valor  aquesta iniciativa de l’Àrea de Joventut de Sant Antoni de Benaixeve. “Açò és un exemple que aquesta localitat ha iniciat un nou rumb en polítiques de Joventut” i amb iniciatives com aquestes “afermem el paper d’aquest municipi en continuar col·laborant entre administracions i la comunitat educativa”.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà