La Fúmiga, a les festes de Sant Vicent del 5 al 14 d’abril

La programació inclou teatre, música i actes religiosos

El teatre de la Banda Primitiva acollirà este divendres, 5 d’abril, la presentació de les festes de Sant Vicent a Llíria organitzades per l’Ajuntament i la Confraria de Sant Vicent Ferrer fins al 14 d’abril amb una variada programació d’espectacles i actes tradicionals.

Un dels plats forts del programa serà l’actuació de La Fúmiga, que inicia a la capital del Camp de Túria el 5 de abril la gira de presentació del seu nou disc ‘Tot està per fer’ amb el concert a les 22.30 hores a la plaça Major, ha destacat la regidora de Festes, Maria José Llopis.

Les festes dedicades al copatró de la ciutat oferiran diversos espectacles per a tots els públics. El dissabte 13 d’abril a les 22.30 hores, la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria actuarà en el seu teatre acompanyada per Simant Dúo, format pel trompetista Rubén Simeó i el pianista Antonio Morant, que interpreten una música fusió que va des de les composicions clàssiques al pop o les obres cinematogràfiques.

El públic més jovepodrà disfrutar amb les orquestres Valera, el diumenge 7 d’abril a les 16 hores al parc de Sant Vicent, i Invictus, en el dia gran de les festes vicentines, el 8 d’abril, a les 14.30 hores en la plaça Major, i amb els DJs Tony Fimia i Alicia DC.

La Companyia ROW presentarà la comèdia ‘Geriatrik’ l’11 d’abril a les 22.00 hores al teatre de la Primitiva. I el dia 6, s’oferirà, en el teatre de la Unió a les 22.00 hores, el fascinant espectacle de màgia “Grandes Ilusiones”.

El parc, epicentre de la festa

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha volgut assenyalar que estes festes “són unes celebracions molt tradicionals i estimades que reunixen a tota la ciutadania edetana, especialment al parc de Sant Vicent, en unes jornades de gran convivència i harmonia”.

En el primer cap de setmana festiu, esta joia natural del municipi es convertix en l’epicentre de l’activitat. Com a preludi, el passeig amb carro i repartiment de la mona als més menuts (6 abril) i el Festival de Paelles (7 abril).

Així, donen pas al dilluns 8 d’abril, festivitat del copatró, una jornada en la qual es realitza la rogativa amb la participació de milers de persones acompanyen a la imatge de Sant Vicent fins al parc on se celebra un esmorzar popular i una solemne missa en l’ermita.

Després de la benedicció de les aigües, al costat de l’olivera on va predicar el pare Vicent Ferrer, la comitiva torna al centre urbà per a continuar la festa.

L’Ajuntament de Llíria ha publicat el ban que establix els horaris i zones permeses per a l’ús de foc al parc de Sant Vicent, que se circumscriu als dies 7, 8 i 9 d’abril.

Altres actes

Les festes vicentines es completen amb altres actes habituals en la programació, com el concert de la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans (6 abril), el ‘sopar popular’ (12 abril) o la XI 10K de Sant Vicent (13 abril), primera prova puntuable del Circuit de Carreres Populars de la Mancomunitat del Camp de Túria 2024.

Les celebracions dedicades al copatró de Llíria conclouran el diumenge 14 d’abril amb els actes matutins de la missa major, cercavila i mascletà a la plaça Major, i ja a la vesprada la processó des de la parròquia de l’Assumpció.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà