Llíria acull el concert de clausura del projecte ‘L’Escola Canta’

cantata Lliria

1.000 escolars amb la Banda UDP han interpretat ‘Els súper ODS: Aventura 2030’

El pavelló Pla de l’Arc de Llíria ha sigut, un any més, l’escenari del concert de clausura de ‘L’Escola Canta’, del curs 2023/2024. Este projecte forma part de Escolarts, promogut per la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa de la Generalitat i el CEFIRE artístic-expressiu, amb la participació de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de la localitat.

Més de 1.000 escolars, de tercer a sisé de Primària, ha format un cor per a interpretar la cantata ‘Els súper ODS: Aventura 2030’, acompanyats per la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans dirigida per Antonio Alapont. L’obra d’esta edició té música de la compositora Maria José Belenguer i lletra del Servei d’Innovació.

Este matí s’ha celebrat la primera sessió dirigida a l’alumnat dels centres educatius, i esta vesprada, a les 19 hores, es repetirà l’actuació per al públic en general.

El cor escolar, dirigit pel seu professorat, estava format per alumnat de 19 centres educatius de Llíria (CEIP Sant Miquel, CEIP Sant Vicent i CIEM Unió Musical); Benaguasil (CEIP Luis Vives); Bétera (CEIP Lloma del Mas); Bugarra, Gestalgar i Domeño (CRA Baix Túria); la Pobla de Vallbona (CEIP El Campés); l’Eliana (CEIP L’Olivera i CEIP Verge del Carme); Marines (CEIP Castillo del Real); Olocau (CRA Alt Carraixet); Riba-roja (CEIP Camp de Túria); San Antonio de Benagéber (CEIP 8 d’abril i CEIP La Sabina); Serra (CEIP Sant Josep); Vilamarxant (CEIP Horta Major); Casinos (CEIP La Pau); i Paterna (CEIP El Parque i CEIP Torre de Paterna).

L’alcalde Joanma Miguel i la regidora d’Educació, Juani García, al costat d’altres representants municipals, han assistit a la cantata que torna a comptar amb el suport de l’Ajuntament edetà.

García ha destacat que este projecte educatiu de caràcter musical i escènic “oferix una trobada intergeneracional que reunix els nostres joves amb les persones majors de la Banda UDP, a més de transmetre un missatge de conscienciació social centrat enguany en els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

A més, la iniciativa ‘L’Escola Canta’ pretén promoure l’ús del valencià des de la creativitat artística, fomentar l’ensenyament musical, el coneixement del patrimoni musical valencià i d’altres cultures, i la col·laboració entre diferents entitats i administracions per a crear obres culturals de qualitat i mostrar-les a la societat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà