Riba-roja no podrà oferir nous cursos d’anglés per la retallada en l’Escola d’Idiomes

escuela oficial de idiomas

El ple censura la política del Consell de PP i VOX

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat una moció del PSPV en la qual es constata una retallada dràstica en les places escolars, els grups d’idiomes i l’eliminació de places de professors previstes per al pròxim curs. La proposta del grup socialista ha comptat amb el suport de Compromís i EU-Podem, mentre que PP i Vox van votar en contra.

Les dades previstes que s’han extret a partir de l’anunci de la Generalitat suposaran una retallada de 8.950 places escolars, altres 244 grups, la supressió de 61 places de professors i l’eliminació d’altres 9 grups d’espanyol en la Comunitat Valenciana.

El text de la moció socialista incideix en les conseqüències que les polítiques conservadores suposaran per a les escoles d’idiomes valencianes, amb una dràstica reducció de l’espanyol per a estrangers que acudeixen cada any, i que es tracta d’una demanda creixent any rere any ja que és un requisit necessari i imprescindible per a l’obtenció del permís de residència.

En el cas de l’escola d’idiomes de Llíria, de la qual depén l’escola de Riba-roja, s’ha comunicat que 12 grups d’anglés desapareixeran el pròxim curs, la qual cosa suposarà, al seu torn, que Riba-roja no podrà oferir nous cursos d’anglés en la seua secció en l’IES Pla de Nadal. En aquest municipi, l’alta demanda hauria obligat a augmentar en dues els grups que ara s’ofereixen als alumnes, no obstant això, s’han retallat un 50%.

Actualment, s’ofereixen 30 places per al Primer A2 i altres 30 places per a Primer B1. Per al pròxim curs, les previsions fixaven una demanda de 124 alumnes i 31 places per classe. No obstant això, la política de retallada imposada per PP i Vox oferirà nivells superiors d’anglés -2A2 i 2B1- però, en canvi, no es podrà oferir en els nivells inferiors de l’escola d’idiomes de Riba-roja.

La moció aprovada denuncia que les retallades del pròxim curs suposaran que “la ràtio s’elevarà, disminuirà la qualitat educativa en l’ensenyament d’idiomes, en la qual la presència i la pràctica són essencials en el seu aprenentatge; per això, molts alumnes no es podran desplaçar per a optar a una plaça i perdran l’oportunitat d’obtindre majors possibilitats en el món laboral i l’obertura a Europa i el món”.

El secretari general del PSPV a Riba-roja, Robert *Raga, ha lamentat que les polítiques regressives de PP i Vox “es traslladen a àmbits tan importants com l’educació i el seu impacte directe sobre les persones que volen ampliar els seus coneixements d’idiomes que els pot obrir moltes portes laborals i desplaçar-se per a optar a un lloc de treball en tota Europa, per això, no s’entén que opten per la via de la retallada en aquests àmbits”.




 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà