Llíria implanta el programa Unisocietat per a majors de 30 anys

unisocietat Llíria

Anb la col·laboració entre la Universitat de València i l’Ajuntament

Llíria comptarà el curs que ve amb un nou programa educatiu, Unisocietat Llíria, fruit de la col·laboració entre la Universitat de València i l’Ajuntament de la localitat, amb el suport de la Diputació de València i Caixa Popular.

Esta iniciativa va ser presentada ahir a Ca la Vila amb la presència de l’alcalde Joanma Miguel, la regidora d’Educació Juani García, la delegada de la rectora per al programa Universitat-Societat María Dolores Pitarch, i el coordinador del projecte a la capital del Camp de Túria Santiago Vicente.

“L’acord entre les dos institucions sorgix del ferm compromís de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament edetà per la formació al llarg de la vida dels nostres veïns i veïnes, amb l’inestimable suport acadèmic de la Universitat de València. Així, el programa Universitat i Societat va dirigit especialment a alumnat del municipi i el seu entorn, i està destinat a les persones de 30 anys o més amb inquietud per aprendre i motivació per la cultura”, ha explicat Juani García.

Sota la coordinació acadèmica del professor Santiago Vicente de la Universitat de València, s’implanta a Llíria este programa educatiu a través d’un itinerari multidisciplinari de 120 hores per curs, amb una temàtica diferent cada any. El programa Universitat i Societat s’estructura en dos activitats acadèmiques principals. D’una banda, les quatre assignatures que componen el curs i, per un altre, un cicle de conferències amb una oferta variada de temes d’interés general. Les assignatures troncals per al curs 2024-2025 són les següents: Música i emocions; Història, geografia, art i patrimoni; Màgia i religió en l’Antiga Roma; Història de la llengua i la literatura.

Esta iniciativa permetrà accedir també a altres activitats culturals com a exposicions. L’acte de presentació del programa Unisocietat Llíria va estar acompanyat de la inauguració de l’exposició “Activisme africà contra el canvi climàtic”, que podrà visitar-se a Ca la Vila fins al 31 de juliol, de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14 hores. En estes mateixes dates també estarà oberta, a les vesprades de 17.00 a 20.00 hores, la mostra “Dones a la vorad’unatac de vinyetes”, al Forn de la Vila. Totes dues exposicions han sigut produïdes i finançades pel Servici de Cultura Universitària de la Universitat de València.

L’alcalde Joanma Miguel ha destacat que esta nova col·laboració amb la Universitat de València “ens permetrà continuar aprofundint la nostra relació amb l’àmbit acadèmic i oferir a la ciutadania una oferta educativa i cultural atractiva, que convida a la reflexió i el coneixement per a construir una societat més formada”.

Inscripcions obertes al setembre

El període de matriculació en el programa Universitat i Societat a Llíria estarà obert del 2 al 27 de setembre. Les classes impartiran del 2 d’octubre de 2024 a l’11 de juny de 2025. Els formularis d’inscripció es podran enviar al correu educacio@lliria.es, o entregar presencialment en el Departament d’Educació, situat a l’Espai Jove, al carrer Andoval núm. 2.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà