La percussió i l’òpera, protagonistes del LLUM Fest 2024

LLUM festival LLíria

A la Vila Vella, la plaça Major i les Termes a partir del 5 de juliol

El LLUM Fest 2024 tornarà a inundar de música de tot el món els racons de Llíria. La sexta edició del Festival “Llíria Universal Music” arrancarà el pròxim 5 de juliol i ha programat quatre concerts al llarg dels dos caps de setmana en els quals se celebrarà.

“Este esdeveniment es transforma cada any per a oferir a la ciutadania i a les persones que visiten la Ciutat de la Música, actuacions variades i de diferents temàtiques que omplin d’alta qualitat la nostra programació turísticocultural, i fan aflorar els sentiments que només l’art musical és capaç d’aconseguir”, ha destacat l’edil de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García.

El primer cap de setmana, la plaça Major i la Vila Vella seran els espais del “Perku Off”, on grans talents internacionals de la música prendran, amb la seua música, els carrers de la ciutat. El divendres 5 de juliol s’interpretarà el primer concert de la programació del festival a a plaça situada enfront de l’església de la Sang, Monument Nacional i Bé d’Interés Cultural. Actuaran l’HorizonChoir del Canadà, el grup de percussió Solar Duo dels Estats Units i el quintet de vent Brasserie d’Alemanya.

El dissabte 6 de juliol, el prestigiós músic i compositor americà, Michael Udow, a través de Edeta Arts, reunirà a prop de 200 percussionistes arribats de tot el món, en un esdeveniment únic que es desenvoluparà a la plaça Major. Este conjunt oferirà l’estrena mundial d’“Impressions of Llíria”, una obra seua inspirada en la història i les tradicions musicals de la localitat edetana. La interpretació d’esta composició original estarà acompanyada de narracions, animacions digitals i jocs de llums.

Òpera Off

El segon cap de setmana del LLUM Fest 2024, “Òpera Off”, estarà dedicat al gènere líric i operístic que ixen dels seus habituals auditoris, per a portar-los a un emplaçament exterior, en l’incomparable marc del Santuari Oracular i Termes Romanes de Mura. El divendres 12 de juliol, “amb ‘A la llum de la Lírica’, sopranos, tenors i barítons s’uniran per a oferir-nos sarsueles, obertures, preludis i peces de grans i reconeguts compositors, una actuació dirigida a tots els públics i que permetrà gaudir d’una inoblidable vetlada”, ha explicat el regidor Paco García.

El dissabte 13 de juliol, de nou en este entorn idíl·lic i sota la llum de la lluna, es representarà l’espectacle d’òpera “Transatlàntic: Amèrica, Nord i Sud”. Kontakte Grup de Percussió i l’Orfeó de la Universitat de València proposen a l’espectador un viatge per la música de compositors americans com Leonard Bernstein, Samuel Barber, David Lang o Astor Piazzolla.

Tots els espectacles del LLUM Fest 2024 se celebraran a les 22.30 hores. Per al programa del’“Òpera Off”, els dies 12 i 13 de juliol, cal adquirir prèviament l’entrada, pel preu de 5 euros, a través de l’App i web municipal.

L’entrada per a les actuacions del “Perku Off”, 5 i 6 de juliol, és gratuïta, però és necessari reservar plaça prèviament també en l’App i web.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà