Llíria adjudica l’obra de clavegueram i pavimentació de carrers a Sant Vicent

El projecte suposarà la instal·lació d’estos servicis bàsics a l’urbanització

Llíria ha iniciat un procés per a dotar de servicis bàsics a totes les urbanitzacions de la localitat que encara no disposen d’estos. La regidora d’Urbanitzacions, Mari Cruz García, ha explicat que la primera experiència “es desenvoluparà a la urbanització UE-19b Sant Vicent, on ja s’ha redactat i aprovat un projecte que té per objectiu dotar a este nucli residencial de col·lectors de clavegueram i pavimentació dels vials, ja que la mateixa compta actualment amb servici d’aigua potable i servici elèctric en la majoria de les parcel·les”.

El projecte suposarà la instal·lació de clavegueram en tots els carrers per a poder connectar amb els col·lectors generals del municipi que aboquen les aigües a la depuradora comarcal. I s’eliminaran definitivament els pous cecs que han estat presents en les últimes dècades en la localitat.

El pressupost base de licitació ha ascendit a 1.217.000 euros i l’empresa adjudicatària ha sigut BECSA S.A. Les obres tenen prevista una duració d’entre 4 i 5 mesos i està previst que s’inicien setembre.

Per a la regidora d’Urbanitzacions, “l’adjudicació de les obres de pavimentació de vials i clavegueram a la UE-19b Sant Vicent suposa l’inici d’un procés que millorarà la vida quotidiana de centenars de veïns, i plasmarà un nou model de gestió en la implantació de servicis, més còmode per a les economies familiars, ja que es materialitza per fases i en quotes a diversos anys”.

L’alcalde Joanma Miguel ha manifestat que esta actuació “confirma que la implantació de servicis es pot fer de manera gradual, donant una solució pràctica als problemes quotidians de la ciutadania, millorant les seues condicions de vida i atenent les demandes veïnals legítimes la solució de les quals està en mans de l’Ajuntament”.

També ha destacat “la col·laboració veïnal per a fer realitat este projecte, després de molts anys d’espera” i ha demanat, per endavant, “comprensió amb les molèsties que puguen generar estes obres”.

Les obres es finançaran a través de contribucions especials amb les quals està previst que els propietaris de l’àmbit d’actuació sufraguen el 90% del cost total del projecte mentres que el 10% restant serà assumit per l’Ajuntament de Llíria.

La instal·lació de la xarxa de clavegueram permetrà atendre una reivindicació veïnal històrica i un compromís municipal, alhora que suposarà una millora ambiental en el tractament d’aigües residuals que millorarà la qualitat de vida d’esta zona residencial situada a l’entorn del Parc de Sant Vicent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà