Les Ciutats Creatives de la UNESCO recolzen el Manifest de Braga

unesco lliria

Durant la XVI Conferència Anual de la Xarxa

Llíria i la resta de Ciutats Creatives de la UNESCO han recolzat el Manifest de Braga durant la XVI Conferència Anual de la Xarxa UCCN que s’ha celebrat a este municipi de Portugal.

Este text subratlla el compromís a nivell local per a implementar la Declaració MONDIACULT 2022 i solidifica una visió compartida d’integrar la cultura i la creativitat com un objectiu independent en l’Agenda de Desenvolupament Sostenible post 2030.

La localitat edetana ha participat, una vegada més, en la Conferència Anual de la UNESCO, l’eix temàtic de la qual ha sigut “Portar la joventut a la mesa per a la dècada vinent”.

L’edil de Ciutat Creativa, Paco García, ha explicat que “més de 250 Ciutats Creatives de tot el món ens hem donat cita a Braga per a subratllar la importància de la participació de la joventut en el desenvolupament urbà, a més de celebrar el vinté aniversari de la Xarxa”.

Un punt important d’esta trobada va ser el Fòrum d’Alcaldies, on els màxims responsable municipals, representants d’organitzacions intergovernamentals i xarxes internacionals han debatut sobre les estratègies per a integrar millor la cultura en el desenvolupament urbà sostenible.

La jornada de debat va culminar amb l’adhesió al Manifest de Braga, que advoca perquè la cultura siga reconeguda com un objectiu independent en el marc de desenvolupament sostenible posterior a 2030.

Manifest de Braga

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, present en el Fòrum d’Alcaldies, ha destacat que, l’aprovació del ‘Manifest de Braga de les Ciutats Creatives de la UNESCO: un objectiu cultural per al desenvolupament sostenible’ “marca una línia de treball per a la dècada vinent, en la qual les Ciutats de la Xarxa han apostat per fer esforços unificats per a reconéixer la cultura com un objectiu específic per dret propi, fixant el rumb per a l’Agenda de Desenvolupament Sostenible post 2030.

Esta visió comuna també reconeix el paper clau que exercixen les ciutats en la defensa de polítiques culturals innovadores i la integració de la cultura com a pilar fonamental de les futures estratègies de desenvolupament urbà.

A través del Manifest de Braga de la UCCN, les Ciutats Creatives de tot el món s’unixen per a reconéixer el paper de la cultura i la creativitat com a motors que impulsen i faciliten el desenvolupament sostenible.

Declaració MONDIACULT 2022

El Manifest de Braga traça un curs d’acció per a les Ciutats Creatives aprofitant l’impuls de la Conferència Mundial de la UNESCO sobre Polítiques Culturals i Desenvolupament Sostenible, on la Declaració MONDIACULT 2022 va ser adoptada per unanimitat de 150 estats.

D’acord amb la Declaració, el Manifest de Braga descriu compromisos en sis àrees prioritàries que s’implementaran localment, per a enfortir els drets culturals individuals i col·lectius; abordar la transformació digital en el sector cultural i creatiu, en particular la Intel·ligència Artificial (IA); aprofitar la cultura per a l’acció climàtica; explotar les dimensions econòmiques de la cultura; protegir el patrimoni cultural en temps de crisi; i potenciar les sinergies entre cultura i educació.

Més enllà del suport al Manifest, el Fòrum d’Alcaldies també va brindar una plataforma exclusiva per a intercanviar visions i estratègies, centrant-se en iniciatives per a integrar la cultura i la creativitat en les polítiques locals, fomentar inversions per a ciutats sostenibles i empoderar a les generacions joves per a millorar la resiliència urbana a través de la creativitat i la innovació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà