L’Ajuntament s’unix a Escola Valenciana per promoure l’ús del valencià

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i el president de la entitat, Vicent Moreno, han subscrit un acord de col·laboració

Amb l’objectiu de promocionar l’ús del valencià, el consistori edetà ha firmat un conveni de col·laboració amb la Fundació Escola Valenciana, per mitjà del qual Llíria s’adherix al compromís de realitzar una sèrie d’activitats amb què aconseguir que l’ús de la llengua valenciana s’amplie a tots els àmbits socials.

El consistori utilitzarà els recursos humans, culturals i materials necessaris per al compliment dels objectius marcats. Un dels punts clau d’este conveni de col·laboració és el de la promoció d’activitats culturals i lúdiques relacionades amb l’ensenyança i altres àmbits d’ús de la llengua.

Des de la projecció de cine, festivals de música o tallers de cultura popular en valencià o el programa de voluntariat lingüístic, entre altres, formen part del llarg llistat de possibles activitats a realitzar amb un únic objectiu, el de fomentar l’ús del valencià.

A més, la intenció del Govern municipal és que el pròxim mes de maig Llíria organitze la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria. Este projecte escolar, considerat com una autèntica festa en pro de la llengua, reunix cada any a més de 220.000 persones entre pares, mares, alumnes i professors entre totes les localitats en què se celebra.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà