L’Eliana aposta pel valencià

eliana voluntariat valencià

L’Ajuntament signa un conveni amb Escola Valencia per a participar en el projecte “Voluntariat pel Valencià”

Escola Valenciana ha encetat el projecte “Voluntariat pel Valencià”, una iniciativa que pretén promoure l’aprenentatge del valencià a través d’una xarxa de voluntaris que, altruistament, es presten a conversar i ensenyar la llengua a persones majors d’edat que vullguen aprendre-la. L’Ajuntament de l’Eliana ha apostat pel projecte i ha signat un contracte amb Escola Valenciana per tal de desenvolupar el programa en el municipi.

El projecte contempla una duració de l’ensenyament d’almenys deu setmanes, en sessions d’una hora setmanal. Per a facilitar la tasca dels voluntaris, Escola Valenciana ha publicat documents didàctics i un llibre amb deu relats curts d’autors valencians.

La signatura del contracte, el passat 20 d’octubre, va córrer a mans de l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, i el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno. També varen estar presents, la regidora de Promoció Lingüística, Carmen López, i el tècnic municipal Lluís Ferrer. Moreno va assegurar que “el valencià no és una imposició, és un regal”, mentre que Salva Torrent va destacar la labor d’Escola Valenciana qualificant-la com “una de les entitats cíviques més importants del País Valencià”.

Després de la signatura, es crearà en un termini de dues setmanes una xarxa de voluntaris en el municipi. Les persones interessades a participar en la iniciativa, tant estudiants com voluntaris, han d’omplir un formulari disponible a la web de l’Ajuntament (www.eliana.es), o bé dirigir-se a l’Ajuntament de l’Eliana o a l’Escola de Formació d’Adults.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà