Loriguilla lidera la recuperació del patrimoni cultural a la comarca

L’obertura de la nova plaça de la Concòrdia va culminar la celebració del 9 d’Octubre

La recuperació del patrimoni cultural, més desconegut que perdut, de municipis com Loriguilla, Llíria i Gàtova ha centrat la jornada de Camp de Túria sobre ‘Identitat i Patrimoni Cultural’ organitzada pel periòdic InfoTúria i À Punt.

El teatre municipal de Loriguilla va acollir l’esdeveniment en el marc de les celebracions del 9 d’Octubre que han culminat amb l’obertura al públic de la nova plaça de la Concòrdia.

El teatre municipal de Loriguilla ha acollit la jornada comarcal organitzada per InfoTúria i À Punt sobre ‘Identitat i Patrimoni Cultural’ en el marc dels actes del celebració del 9 d’octubre.

El grup de Dances de Loriguilla va obrir la trobada en la qual van participar l’alcaldessa de la localitat, Montse Cervera; Josep Valero, gestor cultural i investigador del patrimoni cultural de Loriguilla; Silvia Gimeno, directora del Grup Carraixet i professora del grup de danses de Loriguilla, la presidenta del grup de danses i rondalla el Tossal, Inma Riera, el músic de Rondalla Arrels de Gàtova, Tico Cabanes i Antonio Valero.

En el debat, tots els participants van coincidir en la gran riquesa patrimonial i cultural que es conserva a la comarca i en l’àrdua labor que es realitza des de les entitats culturals i els ajuntaments perquè eixe llegat arrele en els veïns més joves dels pobles.

En el cas de Loriguilla, que com en el cas de Marines i Sant Antoni de Benaixeve, són pobles traslladats “tenim un patrimoni material i immaterial en els dos termes municipals -el poble vell i el nou- que està a temps de recuperar-se”, va defensar Josep Valero.

Una labor en la qual està implicada l’Ajuntament de Loriguilla, para “intentar recuperar-lo i a conformar un conjunt de senyals d’identitat que facen que eixos elements s’integren dins de la personalitat loriguillano”.

Jornada InfoTúria 9 d'octubre Loriguilla

Per part seua, Inma Riera, va posar en valor les activitats que desenvolupen al llarg de l’any des del Tossal tant amb els més xicotets com en totes les celebracions locals per a integrar els balls, la música i les tradicions a la ciutat edetana.

Tico Cabanes, va posar en valor la declaració de la Jota de Gàtova com ben immaterial, l’única manifestació cultural tradicional que compta a la comarca amb esta distinció.

La jornada va comptar amb l’assistència dels diputats provincials del PSPV Lola Celda, alcaldessa de Marines, i de Compromís, Pau Andrés, portaveu a l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, així com de regidors d’altres municipis de Camp de Túria.

La celebració dels actes del Dia de la Comunitat Valenciana en la localitat van culminar amb l’obertura al públic de la nova plaça de la Concòrdia, a la qual va assistir la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro.

Jornada InfoTúria 9 d'octubre Loriguilla
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà