Constituït el Consell de les Dones a l’Eliana

eliana

El nou òrgan consultiu treballarà per a reflectir la pluralitat dels col·lectius i la promoció de la igualtat

L’Eliana va viure ahir un dia històric en el seu avanç cap a la participació i la igualtat real en constituir, per primera vegada, el Consell de les Dones. Una iniciativa que té per objectiu fer visible la presència i diversitat de les dones i fomentar i incrementar la seua participació en tots els nivells i àmbits socials. En la pràctica, es tracta d’un recurs per a la planificació estratègica del municipi que permetrà la vertebració i fortalesa entorn de les polítiques d’igualtat efectiva d’oportunitats entre dones i homes.

Aquest nou òrgan, que té caràcter consultiu i assessor, constituirà una via formal de participació per a les diverses associacions locals de dones que han treballat en favor de la igualtat de gènere i pel reconeixement dels seus drets, tal com recull el I Pla d’Igualtat Municipal (2022/2026). Estarà presidit per la regidora de l’àrea i en formen part els grups municipals amb representació, l’agent d’igualtat, associacions de dones i feministes del municipi, així com persones individuals que compten amb trajectòria acreditada en aquesta matèria, que ho han sol·licitat. Entre altres assumptes, aquesta primera sessió ha proposat la creació d’un espai físic en el qual poder comentar, traslladar i treballar per una igualtat real i efectiva.

L’edil, Marta Andrés, ha posat el focus en la participació com a principi inspirador de tota l’actuació del consistori elianer, en la qual la ciutadania té una presència activa en la presa de decisions: ‘sentir-se part d’una ciutat és participar en el seu govern’, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà