Desestimen el recurs contra la moció de censura de Loriguilla

Montse Cervera vara de mando

La sentència assenyala que no va haver-hi transfuguisme

El recurs contenciós administratiu interposat pels tres regidors de Ciudadano de l’Ajuntament de Loriguilla, ara en les files del Partit Popular, contra la moció de censura presentada pels exregidors del PSOE i del PP que va arrabassar l’alcaldia a Sergio Alfaro la legislatura passada ha sigut desestimat en els tribunals.

Dos anys després d’aquell episodi, el jutge ha sentenciat ara que no va haver-hi transfuguisme per part del regidor del PSOE, Carlos Rodado, i de la llavors regidora del PP, Montse Cervera, que van abandonar els seus partits per a signar la moció de censura que els va permetre accedir a l’alcaldia de Loriguilla sis mesos cadascun.

La fallada assenyala que la moció de censura és el major acte de control a un govern i que, qualsevol regidor electe que haja jurat el seu càrrec pot ser proposat com a alcalde.

Quant al transfuguisme, assenyala que es dona quan els regidors donen el seu vot a un rival polític diferent al del partit d’origen. I no va ser el cas a Loriguilla.

Després de fer-se pública la sentència, el regidor del PSOE i soci de govern de UCIN, ha recordat en què en el seu moment “censurem un govern que no podia romandre a l’Ajuntament ni un minut més, ras i curt. Tot això renunciant explícitament a qualsevol remuneració econòmica, inclòs el sou d’alcalde”.

Però, continua, “se’ns va perseguir, se’ns va vilipendiar en xarxes i en premsa, acusant-nos de coses terribles, quan l’única cosa que vam fer va ser defensar i exercir les nostres llibertats, a més, tal com dicta la sentència, conformes a dret”.

En aquesta línia subratlla que tant Montse Cervera, actual alcaldessa sota les sigles del partit independent amb el suport dels socialistes, “com jo mateix vam ser alcaldes legítims . I els nostres companys van actuar correctament”.

La fallada assenyala que contra aquesta sentència cap recurs d’apel·lació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà