Compromís condiciona el pacte amb el PSOE a Marines al fet que Lola Celda deixe l’alcaldia al desembre

L’actual alcaldessa de Marines, Lola Celda.

La vara de comandament seguiria en mans socialistes

El pacte entre Compromís i el PSOE per a evitar que el PP governe a Marines està encara en l’aire a dos dies del ple d’investidura dissabte que ve. A pesar que les negociacions no estan trencades sembla complicat que totes dues formacions segellen un acord previ.

Les urnes han llançat un empat a quatre regidors entre el PP i el PSPV, mentre que Compromís amb un edil pot donar-li la majoria absoluta als socialistes que governen des de fa 20 anys. En cas de no haver-hi pacte d’esquerres, la dreta governaria com a força més votada.

Compromís ha traslladat als socialistes una proposta que planteja en el primer punt que l’actual alcaldessa del PSPV, Lola Celda, siga reelegida i que al desembre dimitisca per a donar pas a un nou alcalde o alcaldessa del seu partit i es quede amb l’acta de regidor.

Aquest punt, segons un comunicat fet públic per la coalició, “respecta la línia roja que ens van traslladar prèviament segons la qual l’alcaldia havia de ser per al PSOE”. També respecta, afig, “la legítima aspiració personal de l’actual alcaldessa de ser diputada provincial, ja que no deixaria de ser membre de la corporació municipal en tota la legislatura”.

El segon punt proposa que tots dos grups polítics estiguen representats en la Mancomunitat de Camp de Túria: el PSOE amb la seua alcaldessa o alcalde i Compromís amb el seu regidor com a membre electe pel ple municipal.

En els altres punts de la proposta, Compromís planteja l’execució de projectes com la conversió en zona de vianants del carrer Miguel de Cervantes o l’ampliació del poliesportiu, l’aprovació d’ordenances esportives, protocol i cerimònies, distribució d’ajudes i subvencions, generar un marc òptim de col·laboració amb els nostres municipis veïns d’Olocau i Gàtova o fomentar la participació ciutadana a través d’un *BIM trimestral i els pressupostos participatius.

Segons el partit ‘taronja’ la seua proposta “pot ser perfectament assumida pel PSOE ja que en cap moment anem més enllà de les línies roges que ens han traçat”.

Per part seua, Lola Celda ha manifestat en les seues xarxes socials que “és una incògnita el que passarà el dissabte perquè en aquests moments encara que la majoria dels regidors són progressistes no existeix un pacte de govern per a continuar governant l’esquerra i si això continua així la llista més votada serà la que governarà i per tant serà el PP el que agafe les regnes de l’ajuntament, encara que haja de governar en minoria”.

Encara així, l’actual alcaldessa en funcions, ha expressat la seua esperança en què “això no ocórrega i que hi haja un govern progressista”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà