8M: Marines acull una exposició de dones sindicalistes

La mostra itinerant ha sigut cedida per la UGT

L’Ajuntament de Marines ha inaugurat una exposició de fotos de dones sindicalistes, cedida per la UGT de la comarca de Camp de Túria que estarà exposada en el centre socicultural del municipi al llarg d’aquesta setmana en horari de 16 a 18 hores.

Amb el lema ‘Sense les dones no hi ha democràcia i sense les dones no hi ha sindicalisme’ la UGT de la comarca ha realitzat una selecció de fotos amb la finalitat de ressaltar la importància de la dona sindicalista al llarg de la història.

L’exposició comença amb fotografies i explicacions del sindicalisme de principis del segle XX, continua amb les reivindicacions de l’actualitat (fins l’any passat) i finalitza amb una selecció de cartells històrics d’UGT del dia de la Dona.

A la inauguració a càrrec de l’alcaldessa de Marines, Lola Celda, i de la secretària General d’UGT a la comarca, Pilar Tarragón, han acudit veïns del municipi i de localitats pròximes.

Celda va agrair a la UGT la cessió de l’exposició i va defensar que encara que hem avançat molt en igualtat, encara falta per a aconseguir-la de manera real i efectiva. L’alcaldessa socialista recordà que no fa molt temps les dones necessitaven la signatura dels seus marits per a tindre un compte bancari o un negoci i ha insistit que hem de continuar recordant que no existeix la igualtat, realitzar actes com aquest i com tots els que s’han fet a Marines en la setmana del 8M que culminen amb aquesta mostra.

L’exposició itinerant, cofinançada per la Diputació de València, estarà tot l’any per la comarca amb la intenció d’acostar-la a la ciutadania perquè la puga veure el major nombre de persones possibles. Ja que com ha dit Tarragón “abans era important parlar d’igualtat i de feminisme però hui dia encara és més important perquè alguns partits i algunes persones neguen la desigualtat i la discriminació que encara hui dia pateixen les dones pel simple fet de ser-ho”.

Segons la secretaria general encara existeix discriminació salarial, ja que les dones cobrem a l’any 5.213 euros menys que els homes. També ha incidit en què aquesta discriminació les acompanya tota la vida, fins a la jubilació, on les pensions entre homes i dones tenen un 33,13% de diferència.

Així mateix ha explicat que la parcialitat involuntària i majoritària de les dones també és discriminació, i que les dones joves suporten una doble discriminació per ser dones i joves, encara tenint un nivell d’educació superior al dels homes cobren menys que ells.

Tarragón ha finalitzat la seua intervenció ressaltant que ella “és sindicalista i feminista els 365 dies de l’any”, i no sols el 8 de març.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà