L’alcaldessa de Loriguilla, nova coordinadora provincial de UCIN

alcaldesa Loriguilla UCIN
Foto: Pau Tineo

El partit vol “fer-se gran” en la Comunitat perquè hi haja veu municipalista en Les Corts

La nova directiva de la Unió de Ciutadans Independents (UCIN) en la Comunitat Valenciana s’ha marcat com a objectiu “fer-se grans” en les tres províncies per a “donar veu als més xicotets”, en referència als municipis, i arribar fins i tot a tindre representació en Les Corts Valencianes.

Els nous coordinadors provincials del partit seran l’alcaldessa de Loriguilla, Montse Cervera, a València; el regidor de Callosa del Segura Javier Pérez, a Alacant, i el secretari provincial de UCIN i candidat a l’Ajuntament d’Oropesa en les últimes eleccions municipals, Antonio Pascual, a Castelló.

UCIN governa desprès del 28M en dos municipis de la comarca de Camp de Túria, Loriguilla i Sant Antoni de Benaixeve, on Montse Cervera i Eva Tejedor ostenten l’alcaldia. En el cas de Loriguilla, UCIN té com a soci de govern al PSPV-PSOE i en Sant Antoni governa al costat de dos dels tres regidors del PP.

La coordinadora autonòmica de UCIN en la Comunitat Valenciana i integrant de la Comissió de Garanties de UCIN, Gemma Garcia, ha afirmat que la nova directiva “vol donar sentit a cadascun dels municipis i a cadascuna de les prioritats” de les poblacions de les tres províncies.

El president nacional de l’organització, Ángel Montealegre, ha recalcat que es presenta “un nou temps perquè el projecte municipalista tinga una forta implantació” i es puga “accedir al parlament de la Comunitat Valenciana”.

“Vull aclarir que cada partit és autònom i cadascun continuarà treballant la seua marca, i en les eleccions autonòmiques farem un acord que comença posar nerviosos als grans partits”, ha afirmat *Montealegre.

D’aquesta manera, UCIN es planteja com un projecte emergent que Montse Cervera ha definit així: “Un temps per a expandir-nos i enfortir-nos, perquè estem en molt bona sintonia i per si sols no som ningú, però si ens unim som la tercera força a Espanya”.

Javier Pérez ha dit que aquest és “un projecte il·lusionant”, que els ciutadans estan cansats del bipartidisme i que fa falta la veu dels partits municipals.

Per a Gemma Garcia, “és bàsic tindre una mentalitat forta i oberta en l’entorn polític actual” i han de “ser disruptives, creant oportunitats on uns altres veuen problemes”.

“Això s’aconsegueix amb un equip i una organització que faran que les agrupacions cada vegada siguen més fortes en cada municipi i al seu torn compten amb el suport de cadascuna de les províncies que exerciran d’enllaç amb la coordinadora autonòmica”, ha explicat.

La vicepresident de la Diputació de València i membre de Ens Uneix, Natalia Enguix, present en l’acte, ha volgut destacar el seu suport a UCIN per a “unir esforços i sinergies per a exercir eixe pes” que els “correspon” als municipis.

Per a Enguix, el projecte “és el futur del polític front els missatges partidistes i que UCIN pretén canviar amb una política útil i pròxima als ciutadans”.

UCIN va nàixer en 2011 i el febrer passat va crear a Madrid, juntament amb altres partits locals, la Unió Municipalista, passant a ser la tercera força en els comicis locals de 2023 amb un total d’1.426.786 vots, 5.755 regidors i 424 alcaldes, i obtenint representació en diverses diputacions provincials.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà