Pengen banderes arcs de Sant Martí a Nàquera després de decidir Vox-PP llevar-les en locals municipals

Des del PSPV-PSOE han considerat que aquest acord és “el pacte de la vergonya i de l’odi”

Diverses banderes arcs de Sant Martí han aparegut en balcons de Nàquera (València), el primer municipi de la Comunitat Valenciana en el qual Vox ha aconseguit una alcaldia gràcies a un acord de govern amb el PP, que estableix que no es col·locaran banderes LGTBI en balcons i façanes d’instal·lacions municipals.

Des de dissabte passat, quan es van constituir els ajuntaments resultants de les eleccions municipals del 28 maig, l’alcalde d’aquest municipi d’interior de 7.700 habitants és Iván Expósito (Vox), el partit dels quals va guanyar les eleccions i va aconseguir 4 edils, gràcies a un acord de govern amb el PP, que va obtindre 3 i la suma del qual suposa la majoria absoluta.

El pacte inclou vint punts programàtics, alguns dels quals han generat ja polèmica, com la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials o la decisió de substituir les concentracions contra la violència masclista per actes de “no a la violència” o de condemna de “tota violència”.

Entre els punts de l’acord es troben la “promoció dels valors constitucionals”, la “celebració del dia de la Constitució i la Hispanitat” en el municipi, la supressió de les subvencions a entitats “independentistes i pancatalanistes” o la “neutralitat institucional en l’àmbit cultural”.

No obstant això, el punt referit a les banderes LGTBI ha sigut el que més controvèrsia ha generat en els mitjans de comunicació i les xarxes socials, fins al punt que la Comissió Europea ha assenyalat que està “al corrent” d’aqueixa notícia i ha subratllat que les demostracions pacífiques són “un dret fonamental en tots els països democràtics”.

Des del PSPV-PSOE de Nàquera, han considerat que aquest acord és “el pacte de la vergonya i de l’odi” i han convidat als veïns de la localitat a col·locar banderes arcs de Sant Martí als seus balcons i finestres, “amb els colors que el nou govern nega a tota la societat”.

UN VEÍ, OBLIGAT A RETIRAR LA BANDERA PER AMENACES

És el que ha fet Daniel, veí de la localitat, que va penjar la bandera que normalment guardava “en un calaix de la seua casa” per la “injustícia” que al seu judici suposa el nou acord de govern, i hores més tard va escoltar al carrer a dos homes que amenaçaven amb tirar alguna cosa des del carrer al balcó, segons ha relatat a EFE.

“Dos homes havien parat el cotxe davall de la meua casa i parlaven sense saber que jo era allí , però en veure’m, un li va dir a l’altre que arrancara perquè podia agafar-li la matrícula”, ha explicat Daniel, que finalment va retirar la bandera i ara es pregunta “què hauria passat si en comptes d’amb cotxe hagueren anat caminant”.

Des del canvi de govern, ha assegurat, ha escoltat “algun comentari fora de lloc” sobre el col·lectiu LGTBI en espais públics com les terrasses d’algun bar, i ha afirmat que l’ascens a l’alcaldia de Vox “ha donat autoestima a la gent que pensa així”.

Per a aquest veí de la localitat, la decisió de retirar les banderes d’espais públics “invisibilitza” la realitat del col·lectiu i, sobre si el poble s’ha bolcat penjant els seus propis símbols des dels balcons, ha indicat que li agradaria “veure més”.

“Jo arribe a comprendre que la gent pense el que vulga, mentre no facen mal”, ha manifestat Daniel, qui ha recordat: “la llibertat d’un acaba on comença la llibertat d’un altre”. Per aquesta raó, s’ha plantejat denunciar els fets, si bé encara no ha pres cap mesura.

L’EQUIP DE GOVERN ASSEGURA QUE VOL COMPLIR LA LLEI

L’equip de govern ha hagut d’eixir públicament per a afirmar que no estan prohibint “l’ús dels senyals d’identitat del col·lectiu LGTBIQ+ en els diferents espais públics del municipi”, i que el que defensen és la necessitat de seguir el protocol de banderes en els edificis municipals, tal com es compleix en altres institucions.

Asseguren que fan costat “rotundament a tots els veïns del municipi”, ja que segons l’article 14 de la Constitució els espanyols “són iguals davant la llei, sense que puga prevaldre cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

L’equip de govern condemna la “manipulació mediàtica que s’està abocant per diferents mitjans de comunicació i incentivada pels partits d’esquerres municipals i autonòmics, amb l’únic objectiu de desestabilitzar a l’actual govern local”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà