El Consell avisa: No és admissible pretendre retallar els drets del col·lectiu LGTBI

aitana mas

Mas ha afirmat que les banderes LGTBI són “reivindicacions pacífiques”

El Govern valencià en funcions ha aprovat una declaració institucional pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, en la qual alerta que “pretendre retallar” els drets d’aquest col·lectiu “no és admissible” i demana que la Comunitat Valenciana continue sent “una terra de drets, respecte i igualtat”.

Aquesta declaració arriba una setmana després que el Consell aprovara una altra sobre la violència masclista, després que PP i Vox tancaren un pacte de govern en la Generalitat que parla de violència “intrafamiliar”, i que el PP ha portat a la Junta Electoral en considerar que l’Executiu en funcions fa “partidisme”.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha justificat la nova declaració en què tots els anys han aprovat una pel Dia Internacional en defensa dels drets d’aquest col·lectiu, per la qual cosa no el “preocupa” que el PP present una altra queixa i que si algú vol usar les denúncies per a “acoquinar-los” aqueix no és el camí.

“No tenim por d’expressar com a Govern que estem al costat dels drets, de la igualtat i del respecte”, ha afirmat la vicepresidenta, qui ha agregat que espera que no estiguen en perill els drets de les persones LGTBI, perquè el Consell és “de tots els valencians, amb independència de la seua orientació sexual”.

Ha assenyalat que, malgrat estar en funcions, els valencians no esperen un Consell que “baixe els braços” l’endemà de les eleccions, sinó un que faça “un traspàs i una transició amable” i continue amb les seues funcions “ordinàries”.

Mas ha reivindicat que des de 2015 el Consell del Botànic ha sigut “pioner” en polítiques públiques per a impulsar els drets de les persones LGTBI i en contra de la seua discriminació i que les institucions i la societat valenciana han avançat de manera conjunta per a protegir i reconéixer la diversitat sexual en la Comunitat.

Segons ha explicat, la “voluntat majoritària” de la societat valenciana és no sols mantindre el respecte als drets per a les persones LGTBI aconseguit aquests anys, sinó consolidar-los i avançar en els temes pendents, i el pròxim Consell ha de mantindre “el mateix nivell d’interlocució” amb el col·lectiu, i garantir els serveis públics d’atenció.

Preguntada sobre la decisió de l’equip de govern de Vox-PP a Nàquera de prohibir les banderes LGTBI en els edificis municipals, Mas ha afirmat que les institucions democràtiques han d’actuar com a tals i que aqueixes banderes són “reivindicacions pacífiques”.

Ha insistit que no forma part de “una campanya de rèdit electoral” el voler mantindre “intactes” els drets que ha costat dècades aconseguir i que la mateixa Unió Europea reconeix, a la qual la preocupa que es puguen fer “passos arrere” en alguns municipis.

Sobre la denúncia del PP per la declaració institucional contra la violència masclista, ha defensat que aquesta matèria no és una qüestió “partidista”, sinó de treball conjunt i de consens de la societat valenciana, espanyola, europea i fins i tot mundial, pel que parlar ella no suposa “fer política”.

Aquest Consell “no és sectari” ni pot “donar l’esquena a un consens unànime” de la societat, ha assegurat Mes, qui ha considerat que qui vulga “estar al marge l’haurà d’explicar”.

En les al·legacions que ha presentat el Consell, es demana l’arxivament de la denúncia en al·legar que la declaració institucional “no narra cap assoliment de legislatura” i no reflecteix “assoliments ni promeses, ni forma part de la campanya electoral, ni és una petició de vot”, sinó que informa la ciutadania d’una activitat ordinària.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà