El Voluntariat Forestal i el Bombers Forestals reben el premis Nauiba d’Olocau

9 octubre Olocau

Dins de les celebracions del 9 d’Octubre

Olocau va celebrar ahir el 9 d’Octubre amb un taller de pilota valenciana i una partida de ‘galotxa’ entre els equips de Paterneret, Muedra II i Óscar i el de Rubén, Xoano i Mario. 

La literatura valenciana va estar present amb la segona Lectura Pública de Poesia en Valencià a la plaça Major. Els veïnes van recitar poemes de Joan Fuster i, d’aquesta manera, retre homenatge a l’escriptor de Sueca.

A la vesprada, va tindre lloc l’acte institucional, precedit per la tradicional cercavila de les autoritats locals amb la música de tabal i dolçaina. L’esdeveniment va comptar amb tots els membres de l’Equip de Govern i del regidor Vicent Murgui (Compromís). Durant la cerimònia, presentada per l’edil Josep Perales, es va reconéixer la labor realitzada per persones i col·lectius. 

Sergio Romero va rebre la Menció d’Honor per la generositat i el valor demostrats en ajudar una dona i el seu fill a eixir del vehicle en el qual estaven atrapats quan es va produir l’episodi de pluges torrencials del passat mes de març.

Raúl Ferrer i José Luis ‘Pepín’ Pasqual van ser nomenats Cap de Grup i Cap Major, respectivament, de l’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil d’Olocau pel seu treball.

premios Nauiba Olocau

Els Premis Nauiba enguany van ser per al Voluntariat Forestal d’Olocau, com a proposta guanyadora pel vot popular, “per la seuagenerositat i disposició en la tasca de vigilància i cura de l’entorn forestal del municipi i, fonamentalment, de la Serra Calderona”.

El guardó concedit per designació municipal va recaure en els Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, representats per María Verdú i José Monzón, “pels mèrits contrets en la defensa del patrimoni natural del municipi, per la seua generositat, professionalitat i esforç sobre l’esforç, en la cura i la guarda de la Serra Calderona”.

L’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, va assegurar que el 9 d’Octubre és “un dia de celebració, peròtambé de reivindicació” i va subratllar la importància de recordar els nostres orígens en una jornada com la d’ahir i el fet que “Olocaués un municipi que defensa les seues arrels i que se sent profundament orgullós d’elles”.

La compositora, guitarrista i cantant de Pedreguer Sandra Monfort va actuar a l’Auditori per a tancar el acabar el 9 d’Octubre a Olocau.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà