Centenars de persones gaudeixen de les festes de Sant Antoni d’Olocau

san antonio olocau

Els actes es van celebrar sense restriccions

Olocau ha viscut el passat cap de setmana una de les seues cites més importants de l’any amb les Festes en honor a Sant Antoni Abat. Han sigut uns dies carregats d’emoció i de diversió, en els quals centenars de veïns i visitants han pogut gaudir, després de l’eliminació de les restriccions lligades a la pandèmia, dels esdeveniments tradicionals d’aquesta celebració. 

Els festejos van començar divendres amb la finalització del muntatge de la monumental Foguera de Sant Antoni en la Plaça Major i el volteig de campanes, senyal que marca l’inici oficial dels actes. 

El dissabte, 25 xiquets van participar en el concurs de dibuix de la Foguera. Els guanyadors del certamen van ser Vega Lliso Uroz, Adrián Martínez Rozalén i Vera Bernad Tarrazó. La següent cita va ser el Dinar de Germanor d’arròs amb fesols i naps, que va reunir unes 650 persones al Carrer Major. 

san antonio olocau

A la vesprada, es va recuperar l’encesa de la Foguera Infantil i la xocolatada. Més tard, va tindre lloc un dels moments més emotius de les festes: la Solemne Processó en honor a Sant Antoni Abat, que va recórrer els carrers del poble amb l’acompanyament de la Banda de música de ‘La Melodia’. Després, es va realitzar la benedicció de la Foguera i va començar l’encesa monumental.

El volteig de campanes i els focs artificials de la Pirotècnia Ricardo Caballer van ser el preludi de l’acte més representatiu i espectacular del cap de setmana. A més, un parell d’hores després, la festa va continuar amb el ball i l’animació musical de Soriano Eventos i el repartiment de rotllets d’anís i mistela. 

El programa de diumenge va començar amb la ‘Baixada de rotllos’ des de la Casa de la Senyoria. Una vegada a l’església, es va oficiar la missa en honor a Sant Antoni Abat i la benedicció dels rotllos. I, per a finalitzar va tindre lloc la benedicció dels animals i el repartiment dels rotllos. Centenars de persones van desfilar amb les seues mascotes per davant de l’església i van ser partícips de l’acte final de les festes, que va comptar també amb la col·laboració de ‘La Melodia’.

san antonio Olocau

L’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, ha manifestat que el cap de setmana “ha sigut un gran èxit, tant d’assistència als esdeveniments programats com de participació i de satisfacció”. “Olocau viusempre la festivitat de Sant Antoni amb molta emoció i intensitat i ha sigut meravellós poder tornar a gaudir d’ella amb els nostresfamiliars i amics sense restriccions”, va afegir el primer edil.

Ropero va agraïr als membres de Protecció Civil, Policia Local, i Consorci Provincial de Bombers el seu treball..

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà