Les arts escèniques prenen els carrers amb el Festival Olocau d’Orella 

festival olocau

La primera edició va comptar amb una gran acollida

Olocau ha albergat el primer Festival Olocau d’Orella, organitzat per l’Ajuntament i la plataforma El Sitio de las Palabras compost per diferents espectacles d’arts escèniques en cinc llocs amb encant del municipi i que van comptar amb una gran acollida. 

El dia va arrancar en l’Espai 1 (Plaça Major) amb la Fira d’intercanvi de llibres i la penjada de poemes, una iniciativa que va atraure a majors i xicotets per a compartir els seus contes, novel·les, etc, i per a expressar el seu talent poètic.

A continuació, va començar la primera actuació en l’Espai 2 (Mirador de la cantonada del Carrer Les Eres), a càrrec de la narradora catalana Mon Mas, qui va fer les delícies del públic amb la història d’“En Cuc i la Cuca”. Una sessió de contacontes en la qual va haver-hi riures, cançons, peluixos i una infinitat d’objectes.

La següent cita va tindre com a protagonista a l’actor Oswaldo PAI amb els seus “Cuentos Colorados” en l’Espai 3 (Carrer La Font). Mitjançant les seues històries inversemblants, els seus malabars amb objectes i amb paraules, les seues rimes, els seus embarbussaments i els seus llibres plens de dibuixos, l’artista aragonés va sorprendre els assistents amb una proposta dinàmica i plena de bon humor. 

festival olocau

L’Espai 4 (Escales del Carrer Sant Francesc), va ser l’escenari del recital “Ruidos y ruiditos”, de la poeta, escriptora i veïna d’Olocau Mar Benegas. Amb ella, el públic va gaudir de poemes, cançons de bressol, històries i contes d’allò més entretinguts, i va poder participar activament en la funció. A continuació, es va realitzar la Jam de Poesia Infantil, que va comptar amb la intervenció de xiquets i xiquetes que van llegir poemes dels llibres que Benegas havia portat, o composicions pròpies.

Després de la pausa, va començar en la Plaça Major la sessió de vesprada amb l’espectacle de circ teatre i humor gestual ” Sin remite”, de la companyia burgalesa Jean Philippe Kikolas. Una original proposta que, a través de les peripècies d’un carter excèntric i entranyable, va fer riure i va meravellar amb la seua combinació de situacions còmiques i de demostracions de tècnica, equilibri i habilitat. 

La poesia va inundar els carrers amb l’espectacle itinerant “Poesia als balcons”. Els poetes Miguel Sánchez Santamaría, Iris Almenara i Begonya Pozo, juntament amb la companyia Feriafónica (Jesús Ge i Antonio José Iglesias), es van encarregar d’acostar i portar a cada racó del poble preciosos poemes recitats de manera magistral.

L’última cita va estar encapçalada de nou per Oswaldo PAI amb un espectacle dirigit a un públic més major, titulat “Cuentos de la lengua floja”, en el qual va explicar la història d’un circ ambulant. Una sessió de narració oral realitzada en l’Espai 5 (Pati de la Casa de la Senyoria) i en la qual no van faltar les seues piruetes verbals, els seus malabarismes i tots els elements que fan de cadascuna de les seues actuacions una experiència única.

I per a concloure, va tindre lloc també al Pati de la Casa de la Senyoria la Vetlada artística, un esdeveniment en el qual els protagonistes de les actuacions del festival es van unir amb el Cor de ‘La Melodia’, el Taller de Teatre i altres veïns d’Olocau. 

L’alcalde, Antonio Ropero, qui va gaudir dels diferents actes, va qualificar com a “excel·lent” el resultat de la jornada. “Amb ‘Olocau d’Orella’, el nostre poble fa un gran pas avant en el seu procés de creixement com a municipi impulsor de la cultura en tots els seus àmbits”, va assegurar. A més, va agrair a Jesús Ge i a Mar Benegas, directors del festival, “el seu gran treball per a portar-nos un conjunt d’artistes de primer nivell”, i als voluntaris i als treballadors municipals “la seua enorme tasca, que ha permés que tot s’haja desenvolupat a la perfecció”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà