Olocau rep el distintiu de Municipi Turístic

ropero turismo Olocau

Al costat de Bocairent, Xàtiva, Canet, Ontinyent, Enguera, Ademuz i Ayora

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha entregat en el Centre de Turisme (CdT) de València els distintius que acrediten la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana a huit ajuntaments de la província de València, així com les plaques que reconeixen la distinció de Festa d’Interés Turístic Autonòmic a dues festes valencianes.

Es tracta de reconeixements atorgats per Turisme Comunitat Valenciana, a través de la Direcció General de Turisme, i que s’han obtingut en els últims mesos. En concret, han recollit el guardó de ‘Municipi Turístic’ els ajuntaments de Bocairent, Xàtiva, Canet , Ontinyent, Enguera, Ademuz, Olocau i Ayora.

Respecte a les Festes d’Interés Turístic Autonòmic, les celebracions guardonades amb esta distinció són la Passejà de Sant Onofre a Quart de Poblet i la processó en honor al Santíssim Crist de la Bona Mort de Bellús.

Durant la seua intervenció en l’acte, Nuria Montes ha volgut posar en valor tant el treball que realitzen els ajuntaments per a aconseguir ser reconeguts com a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, així com l’esforç de les diferents associacions i federacions que impulsen el desenvolupament i manteniment de les festes de la província.

Així mateix, la responsable de la política turística del Consell ha advocat per continuar treballant, “amb esperança i amb la confiança posada en la fortalesa que els municipis i les seues festes aporten al conjunt de la nostra societat”.

La Comunitat Valenciana compta amb 62 destins amb el distintiu de Municipi Turístic, concorde a l’Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

En concret, la província de València compta amb 18 destins reconeguts com a Municipi Turístic, dels quals, 8, ho han aconseguit al llarg d’este últim any 2023.

‘Festes d’Interés’ i ‘Municipi Turístic’

La distinció de ‘Festa d’Interés Turístic Autonòmic’ es concedeix a les festes que oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

A més, l’obtenció d’esta distinció honorífica contribueix notablement a la promoció d’estos esdeveniments que se celebren en la Comunitat Valenciana i resulta indispensable per a l’obtenció de la Declaració de Festa d’Interés Nacional.

En el cas dels Municipis Turístics, estos reconeixements permeten optar al finançament extraordinari de Turisme Comunitat Valenciana.

De manera paral·lela, la condició de ‘Municipi Turístic’ recala en aquells destins que acrediten el compliment d’uns requisits concrets quant a població turística, places d’allotjament turístic, recursos turístics i importància del turisme en l’economia local.

Estos requisits són diferents segons la categoria en la qual el municipi sol·licita ser reconegut. Estes categories són: Municipi turístic d’Excel·lència, Municipi turístic de Rellevància i Municipi turístic de Singularitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà