Olocau: Galeria d’imatges de les festes de Sant Antoni Abat

san antonio olocau
Galeria 10 Fotos

La localitat ha registrat una gran afluència en els tres dies de celebracions

Durant el passat cap de setmana, Olocau ha viscut una de les festes més arrelades en el municipi i que major entusiasme desperta en veïns i visitants: Sant Antoni. Històricament lligada al solstic d’hivern i declarada Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, la celebració s’ha desenvolupat al llarg de tres jornades en les quals s’hapogut gaudird’actes i activitats populars. 

Una vegada finalitzat el muntatge de la monumental Foguera, el volteig de campanes i el llançament de petards de la nit del divendres van suposar el tretd’eixidad’uns festejos que han omplit la localitat d’alegria i emoció, i que hi haatret una gran quantitat de persones en els últims dies.

La jornada del dissabte va arrancar amb la tercera edició del concurs de dibuix de la Foguera que va reunir uns 40 xiquets. Els guanyadors van ser Vega Lliso i Salva (Infantil), Sara Ballester i Valeria Herrero (1r, 2n i 3r de Primària), i Sofía Calvo i Aarón Lliso (4t, 5é i 6é de Primària), els qui van rebre els premis de mans de la regidora d’Educació, Cultura i Joventut, Desa Vilaplana.

El dinar de germanor d’arròs amb fesols i naps va batre un rècord d’assistència amb més de 800 persones al Carrer Major.

La vesprada va començar amb l’encesa de la Foguera infantil i la posterior xocolatada. Després, la processó en honor al sant va recórrer els carrers del poble amb l’acompanyament de la Banda de música de ‘La Melodia’.

A continuació, es va realitzar la benedicció de la Foguera després del volteig de campanes i els focs artificials de Ricardo Caballer. La nit va tindre com a colofó l’actuació musical que va oferir Gala Valencia i el repartiment dels tradicionals rotllets d’anís i mistela.

L’últim dia de festejos es va iniciar amb la Baixada de Rotllos, que va comptar amb la participació de nombrosos veïns i de la Banda de ‘La Melodia’ al llarg del recorregut des de la Casa de la Senyoria fins a l’Església de la Verge del Rosari.  En la parròquia, es va oficiar la missa i es va realitzar la benedicció dels rotllos i la posterior benedicció dels animals i el repartiment dels rotllos d’anís. 

Segons l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, “hemviscut un fantàstic cap de setmana en el qual hemgaudit de la tradició i de l’emoció d’unacelebració de referència a la nostra comarca. L’assistència i la participació han sigut de rècord.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà