José Fajardo i Casimir Romero presenten ‘Cuando canta la garlocha’ i ‘Cuina nostra’

Organitzat pel Club de Muntanya Alt Carraixet

El Saló de Plens d’Olocau va acollir un esdeveniment literari centrat en la importància dels coneixements tradicionals i la necessitat de no deixar que es perden. Així, la presentació del llibres ‘Cuando canta la garlocha’ i ‘Cuina nostra’, del biòleg i especialista en botànica José Fajardo i l’investigador Casimir Romero, respectivament, va servir per a posar en valor la cultura rural en el seu conjunt.

L’acte, organitzat pel Club de Muntanya Alt Carraixet (CMAC) i l’editorial Creaciones Alalimón amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olocau, va començar amb una introducció realitzada per Daniel Olmo, secretari del CMAC, qui va ser l’encarregat de donar pas als participants: Álvaro Ibáñez (arxivista i editor de Creaciones Alalimón), Alonso Verde (investigador d’etnobiologia) i els dos autors.

La tertúlia, oberta a les intervencions del públic, es va caracteritzar per la reflexióentorn de dos obres que reivindiquen el món rural d’una manera accessible i divulgativa.

Fajardo i Romero van parlar sobre les motivacions que els van portar a escriure els llibres, van contar anècdotes viscudes al llarg de les seue sinvestigacions (realitzades durant anys mitjançan tnombroses entrevistes) i, sobretot, van posar l’accent en el vincle entre els sabers que passen de generació en generació, els records i el medi.

L’acte va permetre descobrir dos obres en les quals la naturalesa i la memòria gastronòmica funcionen com a eixos a partir dels quals es busca recuperar uns coneixements que formen part de la nostraterra i que és necessari mantindre vius.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà