Riba-roja convoca els Premis EcoRiba 2019

rio turia camp de turia

S’hi concedirà un premi de 1.500 euros per categoria

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat els Premis Eco-Riba 2019 per a promocionar la consciència i el respecte envers el medi ambient mitjançant els sectors educatiu, empresarial, urbà, social i la comunicació, per a la qual cosa s’han creat cinc categories. S’hi concedirà un únic premi en cadascuna de les categories previstes de 1.500 euros en total.

L’embranzida que ha mamprès la importància de conservar i protegir l’entorn natural de Riba-roja al llarg d’esta legislatura ha portat a l’organització i celebració dels Premis EcoRiba 2019 en tots els sectors de la societat. Així, s’hi podran presentar iniciatives ambientals al sector empresarial relacionats amb l’economia circular; en l’educatiu amb programes escolars o treballs que contribuesquen a augmentar-ne la conscienciació ambiental i la regeneració del paisatge; el sector urbà amb projectes de desenvolupament urbà que hi posen en valor el paisatge.

També està prevista la categoria de la conscienciació ambiental en l’aspecte social amb propostes amb una vocació social clara i una defensa i protecció del medi ambient adients al tema tractat; i, finalment, cal destacar la categoria de la comunicació, amb un reconeixement dels projectes en matèria de difusió mediambiental en Riba-roja de Túria.

Els membres del jurat seran el regidor de Medi Ambient, un tècnic del departament de Medi Ambient, una persona del projecte nomenada per l’alcaldia, tres especialistes de l’àmbit universitari i l’alcalde o la persona en qui es delegue esta funció.

Els aspirants en cada categoria hauran de complir una sèrie de requisits obligatòries per presentar-s’hi. Pel que fa a EcoRiba circular, hauran de ser-hi empreses amb seu a Riba-roja que hagen implantat accions al respecte, amb una quantificació concreta, com ara eficiència energètica, reducció, reutilització, reciclatge de residus i reducció d’emissions de CO2.

Pel que fa a l’EcoRiba educatiu, s’hi podran presentar els centres educatius de la localitat o empreses dedicades a este sector amb projectes desenvolupats a Riba-roja, amb un programa rigorós i rellevant en l’ensenyament de la protecció ambiental amb una durada d’un any i amb una anàlisi sobre els resultats obtinguts al llarg d’eixe període.

L’EcoRiba paisatge premiarà els treballs i projectes públics o privats que en destaquen la seua posada en valor del paisatge i la seua transcendència social. En l’EcoRiba Honorífic podran ser-hi candidats els particulars, els centres ocupacionals i educatius, associacions, ONG, fundacions i altres col·lectius socials amb seu a Riba-roja que hagen desenvolupat accions durant 2018 i que en destaquen per la seua originalitat, l’eficàcia i la participació ciutadana.

Finalment, hi ha l’EcoRiba Difusió adreçat als mitjans de comunicació en l’àmbit estatal que hagen desenvolupat accions en matèria de difusió en temes mediambientals d’interès.

El jurat tindrà en compte a l’hora de jutjar els treballs que s’hi presenten d’acord a uns criteris com ara la innovació, l’originalitat i l’impacte que tinga sobre la societat i una cura adient al medi ambient. Si els treballs no aconsegueixen els paràmetres mínims exigibles, el jurat podrà declarar desert la categoria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà