“Europa ha apostat per Riba-roja i, per això, hem de ser un espill per a altres pobles”

Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria

Robert Raga repeteix com a alcalde de Riba-roja de Túria amb la il·lusió que atorga el suport dels seus veïns del qual n’ha ixit una majoria absoluta i amb la mirada en els reptes de futur pendents. En esta entrevista parla de la clau de l’èxit electoral, de les relacions amb l’oposició, de l’estructura del seu govern i de la feina que portaran a terme en esta legislatura que acaba de començar.   

Amb quina sensació s’acull una majoria absoluta?

Amb molta responsabilitat perquè hi ha hagut un recolzament molt ampli  a la meua candidatura i et fa treballar amb més ganes, més il•lusió i amb molta humiltat de cara als ciutadans.

On creu que ha estat la clau d’eixa victòria?

És un compendi de tot, per una part un bon treball basat en la transparència i la participació ciutadana, d’altra banda s’ha fet un bon treball per l’herència rebuda, l’activitat de l’alcaldia ha estat molt intensa al costat de tots, he sigut un alcalde de tots i de totes, al marge de les diferències ideològiques.

Quina és la primera mesura que prendrà? Parlar amb els propietaris del Pacadar, fer-los una oferta perquè siga un sòl públic per a destinar-lo a parc municipal i un àrea dotacional on hi haurà el centre de salut, la llar dels jubilats i un àgora per escoltar música… Estarà obert a la participació dels veïns perquè hi facen propostes i als professionals de l’urbanisme perquè hi aporten dissenys. 

Ara comença una legislatura nova, quins són els reptes de futur?

Els tres pilars bàsics seran la igualtat entre homes i dones amb polítiques serioses, la transició ecològica amb una regidora específica i un compromís en la lluita pel canvi climàtic a més d’una aposta per l’economia circular. El tercer bloc serà la millora de l’estat del benestar per a les persones que ho estan passant pitjor, la gratuïtat de tota l’escola pública a partir del naixement i una regidoria de Promoció de la Salut on una part important serà un nou centre de salut i un altre centre de rehabilitació. L’objectiu és millorar a salut amb l’esport i el menjar saludable.

Com quedaran les infraestructures?

Efectivament, eixe és un altre pilar bàsic, la carretera de Riba-roja a Benaixeve amb la connexió carrils ciclo peatonals de la zona nord, una nova rotonda d’accès a l’A7 i una rotonda nova d’accès i d’entrada a la urbanització Reva des de la CV-374. I en breu parlarem amb els propietaris del Quint per a la Ciutat Esportiva i l’adequació i urbanització de tots els barrancs urbans per connectar-los al parc natural. I, per últim, el metro al centre del nucli urbà.

Ara no li cal una coalició amb cap altre partit, s’afronta amb més tranquil•litat?

Sí, però ens obliga també a arribar a consensos amb tots per millorar el nostre poble, especialment amb aquells que ens acompanyaren en la legislatura passada. L’única línia roja és Vox perquè no hi tenim cap afinitat i el PP hauria de renovar-se o modificar la seua estratègia.

Com pensa estructurar el seu govern?

Crearem dos grans àrees coordinades una per la tinent d’alcalde Teresa Pozuelo en la part d’urbanisme, mobilitat, sostenibilitat, Turisme, Patrimoni, Serveis Públics, i un altra àrea que coordinarà José Ángel Hernández amb Hisenda, Personal, Policia, Economia, Activitats… Cada regidor tindrà la seua delegació. Hi incorporem la regidoria dels Majors, Infantesa i Adolescència, Transició Ecològica i Economia Circular….

I com a alcalde afegirà contingut de gestió a les seues funcions?

Planificació Estratègica, Innovació i Projectes Europeus que es coordinarà des de l’alcaldia perquè són uns àmbits molt importants per al nostre futur i que la gent ho sabrà valorar.  

En quins àmbits pensen centrar la seua gestió?

En una Riba-roja accessible, sostenible i inclusiva, amb molta participació ciutadana amb els consells participatius, el Foment Econòmic sobre el teixit industrial, la millora i modernització de l’ajuntament amb una formació dels treballadors i també crear una comissió per implantar el pla estratègic territorial redactat per la Universitat de València i aprovat pel plenari.

El centre de salut és un projecte necessari per a Riba-roja. 

Estem pendents de la signatura del conveni on la conselleria ens donarà la titularitat de l’actual centre i de la parcel•la que ara és de la Generalitat i, a canvi, l’ajuntament s’encarregarà del nou centre de salut. A més, farem un centre de rehabiltiació.

El metro al mig del poble també és una demanda dels veïns, com van els tràmits? 

Està aprovat en la llei dels pressupostos del 2019 amb la redacció del projecte soterrat al barranc dels Moros i serà una realitat. 

Les urbanitzacions també són un punt essencial per a un poble residencial, quin missatge té per a ells?

Primer, són una part molt important, anem a seguir millorant els serveis. En breu obrirem dos oficines de policia, una en la zona nord i un altra en l’àrea central en València la Vella, que s’afegiran a l’oficina de la Reva que ja està en funcionament.

També instal·larem càmeres en les urbanitzacions i, a més, hi haurà contractes on dividirem el poble en tres àrees per a la neteja viària, jardineria i l’enllumenat.

Quina és la situació econòmica actual?

Bona tot i que ara hem d’afrontar els 4’5 milions d’euros de les Paretotes dels quals se’n pagaren 800.000 i hem de pagar la resta per les malifetes del PP i la seua deficient gestió. Tot i això, tenim una bona tresoreria i com que tenim 7 milions d’euros al banc i no tenim cap préstec ho podrem afrontar amb optimisme sobre el nostre futur econòmic.

En el seu equip de govern hi haurà cares noves junt a regidors que repeteixen, quin serà el perfil global?

Hem reforçat la candidatura amb gent molt preparada que té un bagatge professional molt contrastat i amb lligams amb el teixit associatiu. Afrontem esta etapa amb molta il•lusió i moltes ganes. 

En esta etapa de majoria absoluta, què n’espera de l’oposició?

Espere que, d’entrada, hagen fet una bona lectura tot sabent que la confrontació mai no es premia, que cal aportar-hi i consesuar-hi… Entenc el debat però cal consens als temes importants com la planificació territorial, les noves infraestructures, buscar fons a Europa….. són àmbits molt importants i uns reptes per al nostre futur com el projecte Guardian que cal consensuar amb tots els partits. Europa ha apostat per nosaltres i, per tant, hem de ser un espill.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà