Riba-roja concedeix els premis del I Concurs LiteraTúria de narrativa i poesia

S’hi van presentar 85 obres de Espanya, Mèxic i Argentina

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha concedit els premis corresponents al Primer Concurs LiteraTúria en les modalitats de narrativa i poesia d’entre un total de 85 obres d’autors arribats des de tots els racons d’Espanya i, fins i tot, d’altres països sud-americans com ara Mèxic i Argentina. Les obres es podien presentar escrites en les modalitats de valencià i en castellà.    

Tot i que els premis s’havien d’haver lliurat a finals d’abril de l’any passat, no ha estat fins ara que s’ha pogut fer, amb una cerimònia realitzada exclusivament de forma telemàtica a càrrec de l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, i la Regidora de Cultura, Záfira Pérez. Les bases del concurs preveien un primer premi en cadascuna de les modalitats establertes així com altres dos finalistes. 

L’obra guanyadora en la categoria de relat juvenil va ser per a “Recuerdos ajenos”, de María Snoussi Aroca, amb un premi en metàl·lic de 250 euros. A més a més, s’hi van atorgar sengles distincions a altres dos finalistes en esta categoria per a María Torres Sáez amb l’obra “Amor y Vocación” i, també, per a Natalia Muedra Llodrá amb l’obra “¿Qué tiene el mar que nos atrapa?”. Els premis en estos dos casos consisteix en sengles lots de llibres d’autors locals. 

En la categoria de relats d’adults, l’obra guanyadora va correspondre a “Vino amargo”, d’Ernesto Tubía Landeras, amb un premi de 450 euros en total. El jurat dels premis també va concedir uns lots de llibres d’autors locals per a les dos obres finalistes, que en van resultar “Pies congelados” de Juan Carlos Pérez López i de “La mujer más hermosa de Florencia”, de José Ignacio Tamayo Pérez. 

Quant a la categoria juvenil de poesia, els membres del jurat van concedir una menció d’honor per a “La juventud no es eterna”, d’Aitana Picón Pérez. Pel que fa als finalistes, les obres van correspondre a “Mi viejo libro”, de Martina Ferrer Casabán i “La veu d’un poble”, d’Hongze Huang, amb un lots de llibres d’autors locals cadascun d’ells. El primer premi en esta categoria va correspondre a “Tatuajes”, d’Alba Luisa Giménez Pastor, amb una dotació de 250 euros en total.

Finalment, en la categoria de poesia d’adults hi va haver mencions d’honor per a “La casa del destino”, de José Luis García Herrera; “Quemar el aire”, d’Ivan Hernández Montero; “Anaqueles” de Pablo Pérez López; “El eco de los sueños” de Cirilo Luis Álvarez; “Maldito sea, y bendito” de Jaime Calatayud Ventura i, finalment, “Mirades dobles” de Joan Guzman i Tomàs. 

En esta mateixa categoria de Riba-roja de Túria, els finalistes van ser “Amalgama”, d’Alejandro Rafael Alagón Ramón i “Domésticos” de Katy Parra Carrillo, amb sengles lots de llibres d’autors locals. L’obra guanyadora en la categoria de poesia d’adults va ser per a “Suéñame”, de José Luis García-Serrano Cabiedes, amb una dotació econòmica total de 450 euros per al seu autor. 

La regidora de Cultura de Riba-roja de Túria, Záfira Pérez, n’ha destacat “la qualitat” de les obres presentades als premis pels seus autors “en este primer concurs literari de la localitat, la qual cosa ha suposat un esforç per als membres del jurat a l’hora d’escollir les obres finalistes i les guanyadores; el nivell exhibit enguany ens referma per a futures edicions”. 

El jurat encarregat de decidir els guanyadors dels premis està format per persones de rellevància social i literària com ara un director d’un centre educatiu, dos membres dels moviment poètic local, una representant del consell de cultura local així com dones de la localitat premiades en concursos literaris anteriors. Pel que fa al jurat de relat hi ha actuat Carmen Veses com a presidenta i com a vocals Óscar Hernández, Clara Llorca, Maribel Muñoz i Immaculada Navarro. Com a secretari hi ha actuat Arturo Jodar. 

Quant a la modalitat poètica, el president ha estat Cristóbal Vicente Beneyto i com a vocals José Luis Arnau, Mar Busquets, María Trinidad García i Salvador Silvestre. Com a secretari Arturo Jodar. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà