Riba-roja posa en marxa la campanya ‘És Nadal, Adopta’

Per a fomentar la tinença responsable d’animals de companyia

L’Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa la campanya municipal “És Nadal, Adopta” per al foment de la tinença responsable d’animals de companyia i l’adopció durant l’època de Nadal.

El finalitat és conscienciar a la població per a fomentar les adopcions de mascotes i evitar les compres com a regal en aquestes dates nadalenques. Segons ha explicat el regidor de Benestar Animal, José Luis López, “es tracta de recordar als ciutadans que hi ha molts animals que necessiten una llar i amb l’adopció i tinença responsable es minimitza la quantitat de mascotes que s’abandonen i ha de ser recollides per la policia per a portar-les a centres d’acolliment”.

L’Ajuntament de Riba-roja ha preparat aquesta iniciativa juntament amb les associacions de gats i gossos del municipi com són “Adopta, salva una vida”, “Gats de Masia”, “Vida” i “Gats de Riba-roja” i amb la col·laboració de “Ribamontes”, centre d’acolliment situat a Xest.

“Sabem – ha continuat López – que en aquestes dates es regalen animals de companyia perquè es veu com una cosa il·lusionant per als xiquets i que plena d’alegria les llars. I així és, sempre que estiga relacionat amb una decisió meditada i consensuada de la família o la persona receptora. Per això, des del consistori volem conscienciar a la població en la idea que les nostres mascotes són éssers vius i no són un objecte més per a regalar i molt menys abandonar per culpa d’una decisió incorrecta”.

A més, les associacions d’animals de Riba-roja realitzen una funció didàctica sobre les recomanacions bàsiques que han de seguir-se per a realitzar una adopció responsable, així com consells per a la cura dels animals, campanyes de sensibilització, activitats, etc.

El regidor de Benestar Animal ha recordat les iniciatives realitzades. “Tots els anys destinem una quantitat, que en 2021 ha ascendit a 6.000 euros, en concepte d’ajudes a les diferents associacions, s’han condicionat dues colònies felines en Jardí del Molino i al carrer Arrosals-*Mallà i s’està tramitant la cessió de sòl municipal per a cursos de conscienciació».

El condicionament ha consistit en neteja, clos, pintura de murals, compra de casetes per als gats i creació de zona interna per a la rehabilitació de gats malalts. Els cursos de Túria Canina estan enfocats a l’educació, entrenament i rehabilitació dels animals.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.