Riba-roja sol·licita 1,6 milions d’euros per a millorar els polígons

poligono ribarroja


La proposta està enfocada a millorar aquestes àrees

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha sol·licitat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) subvencions de fins a 1,6 milions d’euros per a treballs de millores en els polígons industrials de la localitat. La proposta del govern municipal del PSPV correspon a la convocatòria de 2022 els projectes de la qual s’han d’iniciar i concloure al llarg d’aquest mateix any.

Les subvencions es destinaran al desenvolupament d’aquestes àrees industrials que es concentren en les seues més de 6 milions de metres quadrats d’extensió. Les ajudes s’enfoquen no sols als polígons industrials sinó també al polígon logístic valencià (PLV), una de les àrees amb major volum empresarial de l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Les àrees que es beneficiaran amb les subvencions concedides pel Ivace es concentraran en fins a huit zones d’activitat industrial de Riba-roja de Túria en les ubicacions de la qual existeixen més de 2.000 empreses en total. Es tracta de la zona 1 formada pel sector 12 i el polígon de la Bassa, per als quals s’ha sol·licitat una subvenció de 197.065 euros.

Les peticions de subvenció per a aquestes zones s’han pres amb els vots a favor del govern del PSPV, a més del Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida i Podem Riba-roja Pot, mentre que Ciutadans i Vox han optat per l’abstenció. D’aquesta manera, per al sector 13 i la Masia de Sant Antoni de Poyo s’han previst altres 197.619 euros en total.

Les sol·licituds s’encaminen, també, a la millora de la zona del polígon Casanova, amb altres 199.288 euros, a més dels 198.931 euros per a la zona 4 en la qual s’inclou el conegut sector 13. La zona 5 amb els polígons industrials del Oliveral i el by-pass es doten, segons la previsió, amb 197.443 euros. El parc logístic valencià (PLV) s’ha previst una subvenció de 199.198 euros.

Finalment, per al Mas de Baló es destinaran 198.179 euros i per al polígon industrial de Entrevies s’han dissenyat projectes i millora de l’àrea amb fins a altres 199.982 euros en total. En termes globals, la suma sol·licitada aconsegueix els citats 1’6 milions d’euros sol·licitats a la Generalitat Valenciana que ara haurà d’atendre aquesta sol·licitud. Les ajudes es concedeixen per a projectes d’inversió per a millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que en els últims anys s’han obtingut diverses subvencions i ajudes econòmiques per part de la Generalitat, a través del Ivace, per valor de més de 3’4 milions d’euros, entre els quals s’inclouen els 2’2 milions desenvolupats i executats al llarg dels anys 2018 i 2019, als quals s’afigen els 1’2 milions d’euros gestionats durant l’exercici econòmic de l’any 2021.

Durant l’any passat es va executar 1 milió d’euros addicional aportat per les pròpies arques municipals de Riba-roja de Túria, de manera que el muntant global aconseguit depassa els 2’2 milions d’euros. L’Ajuntament de Riba-roja de Túria realitza també les tasques de manteniment dels polígons industrials per valor d’altres 500.000 euros anuals, la vigència dels quals es va iniciar en l’exercici de l’any 2017.

En els últims anys s’han dut a terme diversos projectes i programes de millora en les àrees industrials de Riba-roja de Túria consistents en matèria d’enllumenat, tasques de senyalística, instal·lació de càmeres de seguretat, obres de sanejament, un increment de les zones verdes existents en diverses zones i, finalment, millores viàries.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes sol·licitades al Ivace “són una part molt important per a continuar millorant i dotant als nostres polígons de les prestacions i les condicions òptimes que al final serviran com a motor de creixement econòmic i, al mateix temps, permetran la creació de nous llocs de treball entre els veïns del nostre municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà