Riba-roja aprova un pressupost rècord de 49’2 milions d’euros

pressupost 2023

Destina 200.000 euros en ajudes als habitatges afectats per la Dana

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat un pressupost de 49,2 milions d’euros per a 2023, un 28,2% més respecte dels comptes d’enguany. En total, es tracta de 10,8 milions d’euros d’augment entre tots dos exercicis en un pressupost rècord en la història de la localitat en el qual es mantenen les prestacions socials, les obres públiques i els serveis municipals.

Els comptes del pròxim any dissenyades per l’equip de govern del PSPV han comptat amb el suport, a més, de Ciutadans i Compromís en incorporar a aquest document les propostes i projectes que tots dos grups han realitzat al llarg dels últims mesos, petició que s’havia estés a la resta de formacions polítiques amb representació en el ple. Podemos, EU, el PP i Vox han votat en contra.

El pressupost econòmic de Riba-roja de Túria tindrà en compte els danys ocasionats per les fortes pluges ocorregudes el mes de novembre passat en la localitat amb una partida municipal de 200.000 euros per als habitatges afectats i altres 350.000 euros per a reparar els camins i carreteres que també van resultar danyades per la Dana. En total, es tracta d’un import de 550.000 euros procedents de fons exclusius municipals.

La partida dedicada a l’ocupació és una de les més elevades dels últims anys amb un total de 3’4 milions d’euros que es destinaran en 500.000 euros per a les activitats de formació per a l’ocupació, altres 300.000 euros per a la reactivació de les empreses i 80.000 euros en el programa Ribactiva Emprén per a afavorir l’acte-empre amb ajudes directes d’entre 3.000 i 5.000 euros per als beneficiaris.

Els tallers d’ocupació i formació i els programes municipals seran un altre dels punts forts d’aquesta partida amb més de 250.000 euros o els 200.000 euros del pla d’ocupació prejubila més de 60 anys. A més, es destinaran 600.000 euros per a la construcció del centre de formació en Pacadar.

Les polítiques de Serveis Socials ascendiran a 3,7 milions d’euros en total, les partides del qual més importants es destinen al servei d’àpats social -400.000 euros-, l’assistència domiciliària amb altres 300.000 euros, els 250.000 euros per a les prestacions econòmiques individuals o les prestacions del centre de dia amb 600.000 euros.

La construcció de la residència de la tercera edat s’ha pressupostat en 600.000 euros mentre que altres 35.000 euros s’enfoquen a les ajudes de lloguer de persones vulnerables.

L’àrea d’Educació tindrà una partida de 2’8 milions d’euros per al funcionament dels centres de primària i infantil públic existent en la localitat entre les partides de la qual destaquen els 620.000 euros de la neteja, i altres 2,8 milions d’euros per a diversos plans com el Bo Cultural amb 120.000 euros, els 200.000 euros del xec escolar i les despeses derivades dels conservatoris de música i dansa municipals.

En Cultura s’ha disposat una altra partida de 2,4 milions d’euros amb 1,8 milions per a la millora de l’edifici del conservatori, principalment, a més d’altres inversions en programacions de cinema, música, dansa, festivals i projeccions diverses, incloses les d’índole inclusiu i les subvencions i ajudes econòmiques per a entitats i associacions. La protecció del patrimoni municipal s’ha pressupostat amb altres 214.350 euros.

En Esports destaquen els 1’6 milions d’euros per a la millora del pavelló municipal i els 200.000 euros per a la compra dels terrenys de la Ciutat Esportiva del Quint, mentre que en Seguretat Ciutadana es destinen 4,5 milions d’euros, entre ells, els 450.000 euros per a l’adquisició dels terrenys del centre per a la Policia, Bombers i Protecció Civil.

Quant als ingressos, les arques municipals augmentaran en 949.000 per l’increment de l’activitat empresarial que passa de 3,6 a 4,6 milions d’euros, un 26% més en l’últim any. En l’impost de construccions, instal·lacions i obres s’ha pressupostat 2,2 milions d’euros, un 80% més que el pressupost de 2022. Per part seua, les transferències d’altres administracions suposaran 5,9 milions d’euros de l’Estat, altres 2,8 milions de la Generalitat i, altres 3,1 milions d’euros de la UE.

El regidor d’Hisenda, José Ángel Hernández, ha subratllat que aquests comptes “cobreixen les necessitats de la localitat en tindre en compte el moment econòmic, inclosa la inflació, i preveure els projectes i obres que s’han de dur a terme durant els pròxims mesos sense pujar els impostos i amb un suport al comerç, a les pimes i als emprenedors”.

L’alcalde Robert Raga ha agraït “l’esforç dels diversos departaments municipals durant els últims mesos en aquest últim pressupost de la legislatura que servirà per al progrés i benestar dels nostres veïns en atendre les necessitats de tots els col·lectius” i ha subratllat “la predisposició dels partits de l’oposició Ciutadans i Compromís per aportar propostes de millora en el pressupost”.

 


 


Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà