Riba-roja bonificarà fins al 20% en les taxes dels conservatoris i fins al 30% en les activitats esportives

Amb l’objectiu d’ajudar en el finançament dels serveis municipals per la pujada dels preus

L’Ajuntament de Riba-roja aplicarà bonificacions de fins al 20% al llarg de 2023 en les taxes dels conservatoris de música i dansa, així com un altre 30% en les activitats esportives que s’ofereixen en les instal·lacions municipals amb l’objectiu d’ajudar a les famílies a l’hora d’afrontar l’augment de preus a conseqüència de la inflació.

El pla de l’equip de govern suposarà una inversió de més de 661.000 euros en els comptes municipals d’enguany amb diverses ajudes en les ofertes que el consistori posa a la disposició dels veïns en Cultura i Esports, principalment, la finalitat dels quals passa per habilitar una línia de propostes per a compensar la pujada generalitzada dels preus.

El pressupost destinarà 60.000 euros en el ‘xec bébé’ per al foment de la natalitat i així afrontar l’estancament demogràfic que afecta bona part dels municipis de la Comunitat Valenciana, inclosa la comarca de Camp de Túria.

Les partides pressupostàries per a apaivagar la inflació s’enfoquen, a més, amb altres 120.000 euros en el ‘bo cultural’ que es dirigeix a finançar el pagament de les taxes que abonen cada any els alumnes i les alumnes dels conservatoris municipals de música i dansa en el qual participen més de 400 usuaris actualment. La proposta de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria passa per aplicar reduccions de fins al 20% sobre el preu total, en funció dels criteris dissenyats.

Les mesures per a lluitar contra la inflació se substanciaran, també, en altres partides com els 120.000 euros que s’han destinat en el pressupost d’enguany en el ‘Bo salut esportiva’ que es posarà en marxa al llarg dels pròxims mesos en la localitat.

D’aquesta manera, s’aplicaran bonificacions de fins al 30% en les matrícules de les activitats esportives que s’ofereixen cada any a Riba-roja. Per a enguany, a més, les ajudes als clubs esportius s’han augmentat en un 10%, en passar de les 120.000 als 132.000 euros.

La lluita contra la inflació es completarà amb les subvencions de 16.000 euros destinades a les persones celíaques.

En les partides previstes per a contindre i esmorteir el procés inflacionari amb una pujada generalitzada dels preus destaquen altres 120.000 euros en el bo Avant Comerç per a fomentar les compres en el comerç de proximitat, altres 200.000 euros en el xec escolar per a la compra dels materials escolars i 25.000 euros per a reduir la bretxa digital.

L’alcalde Robert Raga ha destacat “l’enorme importància que suposarà per a les economies de les famílies del nostre municipi les bonificacions que s’aplicaran en els preus de les taxes dels conservatoris de música i dansa i les activitats esportives en un moment en el qual la inflació és un factor molt negatiu i, per això, des de l’equip de govern hem introduït mesures correctores davant la conjuntura econòmica”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà