Riba-roja recull el distintiu com a ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’

 Entrega ciudad innovación Riba-roja II

L’acte de lliurament al qual ha assistit la ministra Diana Morant s’ha celebrat en Sagunt

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha rebut hui a Sagunt el distintiu amb el qual es reconeix a Riba-roja de Túria com a ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ de mans de la ministra de Ciència i Innovació.

A més de Riba-roja, s’ha entregat la distinció als municipis d’Algemesí, Castelldefels, Irun, Lugo, Puerto Real, Rubí, Sagunt, L’Hospitalet de Llobregat i Vitòria Gasteiz.

La cita organitzada per la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt, ha servit per a donar reconeixement al suport a la innovació que es realitzen des dels 10 municipis a través de la definició de polítiques i la potenciació d’estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

En l’acte han participat els presidents de la Xarxa Innpulso, Juan Carles Abascal i Carles Ruiz, i ha comptat amb la intervenció de la Vicerectora de Desenvolupament Sostenible del Campus de la UPV, Débora Domingo qui ha oferit la xarrada ‘Repensar les ciutats. Innovació per a un futur sostenible’.

Raga ha dedicat el guardó als empleats públics: “s’ha fet un important treball tècnic, transversal i planificat en el qual s’han posat en valor els pilars sobre els quals se sustenta l’estratègia municipal, la sostenibilitat, la mobilitat, la innovació i la participació ciutadana”.

La ministra ha destacat que aquest distintiu posa a les persones en el centre, des de la innovació i el coneixement i ha matisat ‘ hui recolliu una distinció que porta aparellada una responsabilitat respecte als nostres ciutadans ‘ Ha destacat la importància d’impulsar els projectes col·lectius i creure en la ciència i la innovació com el millor camí’.

El reconeixement a Riba-roja, arriba després de la presentació de l’Ajuntament a la convocatòria dins de la categoria de ciutats d’entre 20.001 i 100.000 habitants. Per a la candidatura, el consistori va presentar una sèrie de projectes i actuacions entre els quals destaquen l’El Pla d’Actuació Urbana Municipal (PUAM),el programa Riba-roja Habitable, el Projecte Guardian o la posada en marxa del la Ordenança de Compensació de Petjada de carboni o la Compra Pública d’Innovació entre altres.

El consistori ha fet un important esforç en matèria d’innovació, amb una inversió total directa per al període 2022-2025 de més de 10,5 milions d’euros.

Amb aquestes noves incorporacions, ja són 93 les ciutats que formen part de la Xarxa Innpulso, un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores que propicia la col·laboració entre els Ajuntaments, treballar en Xarxa i servir de model a altres ajuntaments, i contribuir al canvi del model productiu basat en el coneixement i la R+D+I.

A més, 62 dels 93 Ajuntaments reconeguts comptaran amb agents de la innovació que s’incorporaran en els consistoris per a enriquir-se amb aquesta nova categoria professional i reforçar les capacitats de gestió de les polítiques d’innovació en l’àmbit local.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà