Riba-roja de Túria aprova 55 compromisos de qualitat per a garantir serveis públics

A més, s’ha reforçat el model de seguiment quadrimestral, així com la consolidació i implicació dels empleats

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la Carta de Serveis corresponent a l’any 2023 en la qual es preveu una ampliació dels compromisos de qualitat que passen de 53 a 55 i un increment notable dels indicadors que passen de 95 a 124 en la nova normativa confirmada. A més, s’ha reforçat el model de seguiment quadrimestral, així com la consolidació i implicació dels empleats públics.

Aquesta nova normativa municipal aprovada per ple municipal impulsada per l’equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria ha comptat amb el suport de Ciutadans, Compromís, L’Esquerra, el Partit Popular i Podem Riba-roja Pot, mentre que Vox ha optat per l’abstenció. Amb la posada en marxa d’aquest document es potencia l’aposta per la qualitat en els serveis que s’ofereixen als ciutadans com a resposta directa a les seues necessitats i expectatives.

La Carta de Serveis de Riba-roja de Túria és un document que informa sobre els compromisos de qualitat de les prestacions que gestiona i presta l’administració local pública per a garantir que s’adequa a les necessitats dels ciutadans al mateix temps que se subratlla el compromís amb la transparència en l’activitat pública i en la gestió dels recursos municipals. A més, s’introdueixen novetats en l’edició d’enguany en llaures a la qualitat i millora dels serveis.

El model de governança implantat des del Departament de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana s’enfoca a la posada en marxa dels 55 compromisos de qualitat previstos i en els 124 indicadors de seguiment que involucren a més de 28 persones ocupades públiques de fins a 20 departaments municipals. A més, en l’edició de 2023 es posa en marxa un nou compromís en Esports, altres dos en Joventut, un desdoblament en Educació per a aclarir conceptes i un altre en Auditori.

La comunicació de la Carta de Serveis de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria suposa la comunicació al públic de tota la informació sobre les diferents àrees públiques al públic, tant la ciutadania com els agents socials, inclòs el grau de compliment dels citats compromisos. La comunicació amb l’opinió pública es realitza a través d’una sèrie de canals com l’aplicació de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, les xarxes socials com el Facebook i el Twitter, a més de rendir compte en el Consell General de Participació Ciutadana denominada “Consell de Poble”.

La Carta de Serveis estructura cadascun dels seus compromisos de qualitat a partir de la informació en cada departament dels quals consta l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, amb la identificació del departament en qüestió, el funcionari o l’empleat responsable, així com el detall de cadascuna de les funcions i objectius fixats en el treball diari, a més dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es duran a terme al llarg de l’exercici.

Cal recordar que en l’avaluació de l’any 2021 els departaments de Turisme, ADL i els conservatoris professionals de Música i Dansa de Riba-roja de Túria van consolidar el seu model de qualitat de manera excel·lent mentre que en l’edició de 2022 es van introduir nous compromisos, es va aprovar la realització d’una Fira anual d’associacions de vertebració del teixit associatiu amb uns tallers participatius. Es va incorporar la Carta de Serveis en qualitat del departament de Ribalicita amb un enfocament de responsabilitat.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha manifestat que la Carta de Serveis de 2023 “introdueix novetats importants en la seua concepció inicial en apostar per millorar els estàndards de qualitat cap als ciutadans i una potenciació dels mecanismes de transparència en la gestió dels recursos humans, per això, l’actual equip de govern continuarà en la mateixa línia de protegir els drets dels nostres ciutadans”.Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà