Riba-roja de Túria aprova 1’5 milions d’euros en inversions a les urbanitzacions i el nucli urbà

Riba-roja de Túria

El pressupost del passat any ha llançat un superàvit positiu de 357.000 euros en total

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà 1’5 milions d’euros per a finançar diverses obres a les urbanitzacions del terme municipal, en el nucli urbà i en els habitatges disseminats. La proposta de l’equip de govern del PSPV s’ha aprovat amb el vot favorable, a més, de Compromís i de la regidora de Ciutadans María Teresa Ruiz i l’abstenció de Podemos Riba-roja Pot, el Partit Popular, Vox, l’Esquerra i el regidor de Ciutadans Salvador Ferrer.

Les inversions es podran posar en marxa amb els diners procedents del romanent de tresoreria econòmic positiu de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria el muntant global del qual aconsegueix els 11’8 milions d’euros, tal com es va adonar en el ple ordinari del passat mes d’abril. El pressupost del passat any ha llançat un superàvit positiu de 357.000 euros en total, corresponent als comptes econòmics de l’exercici de 2022. Les inversions del romanent han sigut pactades en el Consell Territorial Municipal.

Les inversions d’aquest romanent s’uniran, a més, als 13’1 milions d’euros previstos en el pressupost d’enguany, un 92’6% respecte dels comptes anteriors corresponents. Els 13’1 milions d’euros de 2023 es financen amb 2’2 milions d’euros de fons municipals, altres 3’2 milions d’euros de la venda de sòl, altres 1’4 milions d’euros de l’empresa concessionària de l’aigua, 250.000 euros d’empreses privades per la compensació de la petjada de carboni, altres 150.000 euros en contribucions especials, 2’6 milions d’euros en subvencions i, finalment, 3’1 milions procedents de l’Estat.

Els 1’5 milions d’euros aprovats ara en el ple permetran destinar-los amb inversions en les diverses urbanitzacions del terme municipal per un valor de 800.000 euros, altres 110.000 euros en inversions d’instal·lacions esportives, un total de 400.000 euros en el condicionament del complex soci-sanitari de Pacadar, altres 90.000 euros en inversions en les àrees d’Esports i Educació i, finalment, 151.000 euros en l’àrea del conservatori municipal.

L’acord plenari detalla un total de 106.000 euros per a la urbanització la Llobatera destinat a l’asfaltat, la senyalística i els fanals solars, altres 120.000 euros per a la Reva destinat a infraestructures esportives i zones verdes noves, l’àrea de Montealcedo rebrà altres 82.000 euros per a infraestructures esportives, millora de zones verdes, asfalts i voreres, altres 87.000 euros per a Entrenaranjos per a millores en zones verdes i infraestructures esportives mentre que els Pous tindran una inversió de quasi 80.000 euros per a mobiliari urbà, fanals solars, senyalística i asfalts.

A més, la zona de la Canyà L’Anguilla rebrà altres 53.000 euros per a asfaltats, fanals solars, senyalística, i condicionament de zones de contenidors, l’àrea de València la Vella es finançarà amb altres 95.600 euros en inversions destinades a la primera fase de la zona dotacional contigua al centre social i, finalment, la urbanització de Masia de Traver rebrà altres 175.000 euros per a asfaltats, voreres, col·locació de 30 papereres i el clos de cobreix illes dels contenidors.

Les inversions del romanent es completen amb els 110.000 euros en instal·lacions esportives per a un nou sostre de pàdel i de judo, altres 400.000 euros per al condicionament de les àrees de l’aparcament i zones esportives del complex soci-sanitari de Pacadar, 60.500 euros en Esports per a un elevador del pavelló i més inversions en el sostre de judo i per a l’àrea d’Educació amb el recondicionament de la zona d’esbarjo del col·legi Cervantes per valor de 30.000 euros.

Finalment, s’han previst altres 151.000 euros en l’àrea del conservatori que es materialitzaran amb inversions en material de les aules de Dansa, dotació d’aula de sonología, creativad i composició, mobiliari a les aules, monitors interactius i, finalment, el pla renove d’instruments musicals.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes inversions “són molt importants tant per al nucli urbà com per a les urbanitzacions i han sigut consensuades prèviament en el Consell Territorial Municipal en el qual estan representats els partits polítics, govern i oposició, i les associacions veïnals que ho han secundat per unanimitat, per tant, sorgeixen des del consens entre tots i, per això, serviran per a augmentar la qualitat de vida i el benestar dels veïns d’aquestes”.








Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà