Una delegació beterense es desplaça a Vimercate per promocionar la gastronomia mediterrània

Aquest viatge es troba dins del projecte europeu Gastro EU amb la població italiana

L’Ajuntament de Bétera, a través de la seua Oficina de Fons Europeus, lidera des d’enguany el projecte europeu GastroEU al costat de la població italiana de Vimercate.

Un projecte que pretén crear un espai de comunicació i promoció de la cultura gastronòmica mediterrània entre l’Ajuntament de Bétera i la Comune de Vimercate per a crear un agermanament entre elles, produint així un intercanvi de coneixements i experiències culturals en el camp gastronòmic.

Per a la posada en marxa d’aquest projecte, Bétera va organitzar al març el primer esdeveniment europeu que va comptar amb la presència d’una trentena de veïns i veïnes de Vimercate que van gaudir d’un programa que va girar entorn dels productes típics de Bétera, com la taronja, així com altres productes de KM0 i en el qual van participar empreses i empresaris del municipi vinculats al sector agrícola. Uns dies que van coincidir amb les Falles i que van estar marcats per la degustació de bunyols de carabassa i xocolate i, com no podia ser d’una altra manera, d’una bona paella, que la mateixa delegació italiana va aprendre a cuinar.

Bétera en el cor d’Itàlia

Mentre que ara, una delegació beterense s’ha desplaçat fins a Vimercate per a conéixer, durant tres dies, la seua gastronomia.

En aquest sentit, Vimercate ha organitzat un programa d’allò més variat on posa en valor la seua creïlla Oreno amb activitats que se centren en la promoció d’aquest producte al costat del famós xef Paolo Fumagalli qui a més realitzarà una demostració culinària amb aquesta varietat de creïlla.

A més, entre altres, la delegació beterense participarà en dos esmorzars que prepararà l’Escola de Cuina i Restauració ENAIP Vimercate, sent alguns dels alumnes d’aquesta Escola membres de la delegació italiana que va participar en la trobada de Bétera.

Els participants de Bétera també acudiran a visitar el barri Oreno, famós per la creïlla tradicional i la producció agrícola local i participaran en una trobada amb productors locals així com també, assistiran al Circolo Culturale Orenese per a la presentació de la Festa Tradicional de la Creïlla de Oreno.

Un programa que combina a la perfecció amb la cultura i el turisme de Vimercate i que sens dubte, és una manera d’afermar llaços entre aquests dos municipis a través de la gastronomia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà