Riba-roja aprova una moció per a recuperar la gestió pública del Departament de Manises

El PP i Ciudadanos voten en contra

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció del grup socialista en la qual insta a la Generalitata recuperar la gestió del Departament de Manises al sector públic, tal com, finalment, ha anunciat el Consell. La iniciativa de la Generalitat suposa que, a partir del pròxim any 2024, el Departament de Manises passarà a la gestió de l’administració autonòmica.

La moció del grup socialista es fa ressò de la necessitat de retornar a la gestió pública l’actual Departament de Manises que gestiona l’hospital comarcal i el centre de salut de Riba-roja de Túria. “Apostem per prioritzar la qualitat de l’atenció a la ciutadania, el control públic i la transparència dels serveis sanitaris i dels recursos públics, enfront de la gestió privada que ha de rendir comptes a grups empresarials”, subratlla el text aprovat.

La iniciativa plenària del PSPV ha comptat amb el suport dels grups de Compromis, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra mentre que Vox ha apostat per l’abstenció i el vot en contra del Partit Popular i Ciudadanos. La proposta va en la línia de progressiva recuperació de la gestió pública dels diferents serveis sanitaris de la Comunitat Valenciana.

El ple se suma, d’aquesta manera, a la voluntat expressada per la Generalitat de no renovar la concessió a l’empresa que porta la concessió de l’hospital de Manises i retornar-la, per tant, a la gestió pública. Cal recordar que aquest departament va ser privatitzat pel Partit Popular a través d’un contracte de gestió amb el grup Sanitas l’any 2007 i per un període de quinze anys.

Durant la pandèmia, es recorda en la moció, ja es va executar l’acord de reconstrucció sanitària, social i econòmica per a la pandèmia de la COVID-19 en la qual s’especificava la recuperació de la gestió pública de serveis sanitaris i departaments sota les condicions de seguretat jurídica, viabilitat organitzativa i qualitat del servei, tant per a la ciutadania com per als propis treballadors.

El PSPV de Riba-roja de Túria ha lamentat l’actitud del Partit Popular que “una vegada més s’ha retratat davant l’opinió pública en rebutjar la proposta del grup socialista per a retornar la sanitat de tots els ciutadans al sector públic, del qual mai degué eixir, perquè es tracta d’un àmbit essencial en el qual ha de prevaldre una atenció correcta amb inversions dels recursos públics essencials en detriment dels beneficis i guanys de grups empresarials privats”.

Els socialistes recorden que el PP de Riba-roja de Túria ha votat en els últims anys “sempre en contra dels interessos dels ciutadans i han defensat la gestió dels recursos sanitaris per part d’empreses privades, per a ells la sanitat és un negoci més i, per això, no ocupa una part substancial en les seues prioritats, el seu únic objectiu és privatitzar els serveis públics”.






Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà