La Nit Violeta de Riba-roja reivindicarà la igualtat el 22 de setembre

Programació pel Dia de l’Eliminació de la Violència contra les Dones sota el lema ‘Ni una més’

Aquest divendres 22 de setembre Riba-roja viurà la segona edició de la Nit Violeta pren força després que la pluja entelara la primera edició d’aquesta acció impulsada des del Consell d’Igualtat de l’Ajuntament.

El consistori ha convocat a la ciutadania a acudir al Parc Municipal Maldonado a les 21.30 hores on l’actriu María Juan oferirà un monòleg i actuaran les ballarines valencianes Paula Brunet i Andrea Lluch.

La Nit Violeta és part de la programació especial en commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Sota el lema “Ni una més”, diverses activitats i accions busquen conscienciar sobre la importància d’erradicar la violència de gènere i promoure la igualtat entre totes les persones.

La programació inclou una àmplia varietat de tallers i cursos d’autodefensa, ‘Cos, Ment i Ànima’, Ioga Prenatal i Dansa en valors.

El 28 de setembre a les 18 hores en l’Espai de la Dona, Mónica Alario Esparver oferirà una conferència sobre el Dia Internacional del Tràfic i l’Explotació Sexual.

La programació també compta amb l’exposició en línia “L’Adolescència Davant la Violència Masclista” que es projectarà en els tres IES de Riba-roja.

En format en línia, s’ofereix la formació “Masculinitats Igualitàries” un curs al qual pot optar tota la ciutadania i que té com a objectiu conéixer nous models de masculinitat centrats en la corresponsabilitat i el qüestionament de rols de gènere.

El 6 d’octubre a les 10.30 hores es presentarà l’II Pla d’igualtat Municipal a l’Ajuntament, un acte obert a la ciutadania en el qual es projectarà un vídeo on col·laboren persones referents en el municipi.

En col·laboració amb l’Associació *Alanna, el 10 de novembre es presentarà en l’Espai de la Dona el llibre “Carlos, a Tu Vull Explicar-te” de Carmen Cardona Polo. La programació també inclou un taller d’Igualtat per a la Joventut previst l’11 de novembre en Territori *Jove, una campanya al costat de la xarxa de comerços locals de *Riba-roja que s’identificaran com a espais segurs.

També alumnat de tercer d’ESO dels IES gaudiran de l’obra de teatre “Besa’m” protagonitzada per Pepa Cases: Una proposta de dansa i teatre que aborda el tema de la violència de gènere.

El 24 de novembre en la Plaça de l’Ajuntament, on es realitzarà una concentració en la qual es llegirà el manifest institucional en contra de la violència de gènere.

“Des de l’Ajuntament de Riba-roja volem implicar la ciutadania, animar a la comunitat a unir-se a aquestes activitats i comprometre’s en l’erradicació de la violència contra les dones. Junts, sota el lema “Ni una més”, podem construir un futur més igualitari i lliure de violència”- apunta Raquel Pamblanco, regidora d’Igualtat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà