Riba-roja aprova el plec de condicions per a adjudicar les obres del Centre Polivalent

centre Polivante ribarroja

S’iniciaran en 2024 amb una duració de 18 mesos

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el plec de condicions previ a la contractació de les obres incloses en el projecte de finalització del Centre Polivalent Cultural de la localitat, situat al costat de l’actual Casa de Cultura. El projecte s’ha aprovat amb els vots de l’equip de govern del PSPV i el suport de Compromís i Esquerra Unida-Podem i l’abstenció del PP i Vox.

Amb l’inici de les obres previstes per a l’any 2024 es posarà fi a una situació de paralització de les mateixes des de l’any 2011 en el qual es van escometre les obres incloses en la primera fase del projecte inicial, amb les labors de fonamentació i l’estructura de les plantes del semisoterrani i de la planta baixa. Les obres s’estan tramitant a través d’un procediment obert i amb el compliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible consistent en “Edificis sostenibles i resilients”.

El següent pas administratiu que s’emprendrà consisteix en la licitació de les obres una vegada superat el període d’exposició al públic del plec de condicions i, a continuació, amb les ofertes rebudes s’adjudicaran les obres a l’empresa guanyadora d’aquest. Està previst que les obres s’inicien l’any 2024 i tinguen un període màxim de finalització de 18 mesos en total.

El ple municipal ha autoritzat, a més, la despesa pública que s’executarà a través d’aquest procediment administratiu amb un muntant global de 5’7 milions d’euros que es finançarà conjuntament entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que aportarà un total de 2’7 milions d’euros amb fons propis i els restants 2’9 milions d’euros procediran de la Generalitat Valenciana.

L’any vinent es destinaran un total de 4 milions d’euros que es completaran amb els 1’7 milions d’euros que aportarà la Generalitat Valenciana i els 2’3 milions d’euros procedents dels fons propis de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria. Per part seua, en l’exercici pressupostari de 2025 s’aportarà 1’6 milions d’euros, dels quals 1’2 milions procediran de la Generalitat Valenciana i altres 411.000 euros de l’ajuntament.

L’objectiu de l’Ajuntament és destinar aquest centre al Conservatori Professional de Dansa. Es tracta d’un edifici distribuït en quatre plantes amb una superfície construïda de 4.638 metres quadrats, en el qual està previst habilitar 14 aules de dansa, sales d’ús polivalent, aules teòriques i altres serveis annexos com una àrea d’administració, professorat i direcció, vestuaris, magatzems i altres instal·lacions.

Amb la posada en marxa d’aquest centre, s’alliberaran les instal·lacions que ocupen el conservatori de dansa i música en l’edifici confrontant de la Casa de la Cultura-Auditori, on comparteix les instal·lacions amb el conservatori de música. “A causa del creixement de tots dos conservatoris, i a les noves exigències determinades per la Conselleria, resulta imprescindible l’habilitació de nous espais per al conservatori de dansa”, segons se subratlla en l’informe tècnic municipal aprovat.

L’alcalde Robert Raga, ha subratllat la importància “de concloure les obres d’aquest centre polivalent que portaven ja molts anys paralitzades i, per fi, després d’un ardu treball dels tècnics i els empleats municipals serà una plena realitat, especialment servirà per a àmplies les dotacions públiques, però, al mateix temps, també, perquè el Conservatori Professional de Dansa dispose d’unes instal·lacions adaptades a les seues necessitats actuals i futures”.

 



 



Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà