El ple de Riba-roja condemna la violència d’Hamàs i el Govern d’Israel amb l’abstenció de Vox

ayuntamiento Riba-roja Camp de Túria

Concentració el 27 d’octubre a les 19.30 hores

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat una moció del grup socialista en la qual es condemna la violència emprada per Hamàs i les forces militars d’Israel en el conflicte que afecta, actualment, a Orient Pròxim i que, fins al moment, s’ha saldat amb milers de morts. La moció del PSPV s’ha saldat amb els vots del PSPV-PSOE, Compromís, EU-Podem i el PP i l’abstenció de Vox.

La moció socialista aprovada pel ple incorpora, a més, una sèrie d’esmenes del grup Compromís en les quals s’exigeix al Govern d’Espanya perquè reclame al Govern d’Israel i als representants de Palestina “el compliment de les resolucions de les Nacions Unides” i l’adopció de les iniciatives necessàries per a garantir que l’ajuda de cooperació continue arribant al poble palestí”.

El text de la moció del PSOE de Riba-roja condemna “fermament” els recents atacs per part del grup terrorista Hamas cap a Israel que han originat l’últim conflicte i, al mateix temps, “rebutgem enèrgicament l’ús de la resposta militar sobre la població civil que comporta un sofriment innecessari i la pèrdua de vides humanes en totes dues parts del conflicte” ja que poden “violar així els diferents tractats internacionals sobre protecció dels drets humans”.

De fet, el Quart Conveni de Ginebra prohibeix mesures que causen sofriment innecessari a la població civil i que obliga a la protecció i respecte de els drets humans i la seguretat de la població civil en zones de conflicte”. La moció s’alinea, d’esta manera, sobre la posició actual del Consell Europeu que subratlla el dret que té Israel a defensar-se i l’obligació de vetlar per la protecció de tots els civils conforme amb el Dret internacional humanitari.

La moció defensa que “totes les forces polítiques amb un clar sentit democràtic i defensors dels drets humans i normes internacionals han d’unir-se en este esforç per la pau i la justícia a Orient Pròxim, igual que en els altres conflictes bèl·lics que actualment amenacen la pau global i són focus d’injustícies sobre la població civil”.

El PSOE conclou que en presentar esta moció davant l’escalada de la violència a Orient Pròxim “reafirma el seu compromís amb la pau, la justícia internacional i la solidaritat amb totes les víctimes del conflicte i estén esta invitació oberta a totes les forces polítiques de Riba-roja de Túria amb valors democràtics i defensors dels drets humans perquè s’unisquen a esta causa”.

La moció acorda la “Declaració Institucional sobre la situació actual d’Orient Mitjà” i la lectura pública del manifest el divendres 27 d’octubre a les 19.30 hores sota el nom “Concentració per la pau a Orient Mitjà”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà