Riba-roja presenta el seu primer Pla de Joventut ‘Compromís amb el futur’

territori jove

S’estableix un procés estructurat i coherent que aborda els objectius i actuacions de manera estratègica

L’Ajuntament de Riba-roja a través de l’àrea de Joventut ha confeccionat el seu primer Pla Jove Local, una iniciativa integral dissenyada per a potenciar el desenvolupament i benestar de la joventut local, elaborat per l’Equip de l’àrea de Joventut amb un enfocament participatiu i compromés amb les necessitats i aspiracions de la comunitat juvenil.

El principal objectiu del Pla Jove Local és convertir-se en una eina per a garantir els drets de les persones joves. Este pla busca coordinar i articular polítiques públiques juvenils que impacten en diversos aspectes de la vida de la joventut local.

Per a aconseguir una resposta efectiva a les necessitats de la joventut, el pla s’ha confeccionat considerant factors clau com la territorialització i els senyals d’identitat, a més d’una anàlisi de la realitat, tenint en compte la normativa, i aconseguint una planificació d’intervencions, avaluació i seguiment. Per a tot això, s’ha tingut molt en compte l’informe de resultats del Fòrum Jove celebrat al març de 2022, on joves d’entre 16 i 30 anys, van poder debatre i proposar les seues necessitats i inquietuds.

El pla es presenta com un instrument vital per a millorar contínuament en favor de la joventut local i a més “les polítiques en matèria de joventut tenen una aplicació transversal i estem establint les bases per a fomentar la participació dels joves amb programes i activitats que s’ajusten a les seues necessitats tant formatives com lúdiques. Es tracta d’un document dinàmic i flexible, orientat a les necessitats canviants de la joventut, a les quals anirem ajuntant a mesura que s’aconsegueixen les metes proposades.” – destaca el regidor de Joventut, David Barbancho,

El Pla Jove Local ha sigut confeccionat per un equip dedicat format per les persones que estan dia a dia amb els joves del municipi que acudeixen a Territori Jove. A més, la portada compta amb la destacada il·lustració de l’artista local Erika Acedo Medina, enriquint el projecte amb la creativitat i la identitat visual de la comunitat.

El pla reflecteix el compromís de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb la pluralitat, la diversitat i el creixement conjunt com a comunitat. A través d’este pla, s’estableix un procés estructurat i coherent que aborda els objectius i actuacions en matèria de joventut de manera estratègica i es marca el camí per a treballar activament en la consecució dels objectius plantejats en este ambiciós document.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà